French Toast om je Ochtenden Aangenamer te Maken!

French toast om je ochtenden aangenamer te maken

Niemand wil elke dag een kom met cereals eten als ontbijt. Onze smaakpapillen kunnen genoeg krijgen van de smaak van granen. En we willen niet dat dit gebeurt, omdat cereals, degene die verrijkt zijn met voedingsstoffen en niet te veel suiker bevatten, heel gezond zijn en ontzettend veel tijd besparen.

Maar elke dag cereals eten kan gaan vervelen. Dus waarom fleur je je ochtenden niet op met een ander ontbijt!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt alle energie die je kunt gebruiken nodig voor de drukke dag die voor je ligt. Veel mensen zullen zeggen dat ze geen tijd hebben om lang in de keuken te staan en een ontbijt in elkaar te steken. Maar de waarheid is dat er heel wat ontbijtrecepten zijn die je snel en gemakkelijk kunt bereiden. French toast bijvoorbeeld duurt slechts 10 minuten om klaar te maken!

french-toast-om-je-ochtenden-aangenamer-te-maken1

Een heerlijk French toast recept!

Dit recept is voor 2 personen en de bereiding duurt slechts 10 minuten. Als je een ontbijt voor meerdere personen klaarmaakt, pas dan de hoeveelheid ingrediënten naar verhouding aan! Hier zijn de producten die je nodig hebt!

Ingredienten

 • Ei – Je hebt slechts 1 groot ei nodig.
 • Melk – Je zult een half kopje nodig hebben. Magere melk is ideaal om te gebruiken.
 • Kaneel – Je hebt ongeveer een kwart theelepeltje kaneel nodig.
 • Brood – Voor dit recept heb je vier sneetjes volkorenbrood nodig.
 • Boter – Gebruik ongezouten boter. Je hebt maar 1 eetlepel nodig.
 • Ahornsiroop – Je hebt 2 eetlepels nodig.
 • Frambozen jam – Je hebt hier ook twee eetlepels van nodig.
 • Poedersuiker – Dit is optioneel. Gebruik net genoeg voor een dun laagje poeder.

Zorg ervoor dat je deze voedingsmiddelen opneemt in je boodschappenlijstje, zodat je minstens een- of tweemaal per week een heerlijke French toast als ontbijt kunt klaarmaken! Nu wordt het tijd om je handen uit de mouwen te steken!

french-toast-om-je-ochtenden-aangenamer-te-maken2

Bereidingswijze

 1. Pak een ondiepe kom en klop het ei met de melk en kaneel samen. Klop niet te lang.
 2. Pak de sneetjes brood en dip ze sneetje voor sneetje in het mengsel. Zorg ervoor dat je beide kanten dipt, zodat het mengsel het hele brood bedekt. Je kunt het brood ook dippen als je klaar bent om het in de pan te leggen.
 3. Pak een grote koekenpan en laat de boter op middelhoog vuur smelten. Leg de bedekte sneetjes brood in de pan, als het past twee per keer, zo niet doe het dan per sneetje. Bak het brood gedurende 3 minuten aan elke kant of totdat het een goudbruine kleur heeft.
 4. Pak een kleine kom en meng de ahornsiroop en de frambozen jam.
 5. Als je klaar bent met bakken, bedek je het brood met een laagje poedersuiker. Je kunt dit ook overslaan als je denkt dat de suiker je French toast te zoet zal maken.
 6. Besmeer je French toast met de ahornsiroop en frambozen jam of serveer het apart!

Roep je dierbaren bijeen voor het ontbijt en zeker weten dat ze naar de tafel toe zullen komen rennen! Drink er een warm kopje koffie, verse limonade of sinaasappelsap bij!

Deel dit artikel over french toast ontbijt met je vrienden! Sharing is caring!