Ouder Worden en een Uitzakkende Huid

Ouder Worden en een Uitzakkende Huid

Veel vrouwen wapenen zich constant tegen rimpels. Net zoals tieners bezeten zijn van het kwijtraken van puistjes, zo richten oudere vrouwen zich op fijne lijntjes met name op het gezicht. Huidartsen wijzen er echter op dat rimpels niet het enige probleem zijn van de ouder wordende huid.

Dermatologen zijn het er over eens dat behalve rimpels er nog drie grote problemen zijn die aangepakt moeten worden om een jonge huid te behouden. De andere drie zijn een uitzakkende huid, verkleuring van de huid en roodheid van de huid.

Laten we om te beginnen eens praten over een uitzakkende huid. Een uitzakkende huid is iets wat we niet willen. Maar velen van ons hebben er ondanks dat toch mee te maken, met name op de armen en onder de kin. Is er een manier om dit huidprobleem te verhinderen of is het onvermijdelijk?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat als je ouder wordt de zwaartekracht alles naar beneden begint te trekken. Als het op een uitzakkende huid aankomt kun je echter niet de zwaartekracht overal de schuld van geven.

Er spelen als we ouder worden ook andere dingen een rol in de huid. De waarheid is dat als we ouder worden de structuren diep in de huid beginnen af te brokkelen. Dat zorgt ervoor dat ons gezicht zijn scherpte verliest en dat de huid zijn volheid en strakheid verliest die hij had toen we nog jong waren. Ook de snelheid waarmee cellen vernieuwd worden neemt af als we ouder worden.

Al deze dingen plus erfelijke factoren, veranderingen in gewicht en blootstelling aan de zon maakt dat de huid uit gaat zakken. Sommige dermatologen denken dat wanneer de huid eenmaal begint uit te zakken ook de poriën groter worden waardoor het lijkt of die opgerekt worden.

Doe-Het-Zelf Oplossingen voor de Uitzakkende Huid

Een uitzakkende huid is niet makkelijk te verhelpen. De waarheid is dat van alle vier problemen van huidveroudering dit probleem de meeste aandacht verdient. Wat kun je er tegen doen?

Hou een goede moisturizer bij de hand.

Een krachtige moisturizer kan helpen de volheid van de huid tijdelijk terug te brengen. Marokkaanse Arganolie is een goede keuze omdat het Vitamine E, Sterolen en essentiële vetzuren bevat. Deze voedingsstoffen hebben allemaal krachtige vochtinbrengende eigenschappen.

Sterolen zijn ook in staat vocht in te sluiten doordat ze een dunne film op de huid aan te brengen die verhindert dat vocht ontsnapt. Sterolen helpen ook de celmembranen intact te houden waardoor de huid niet uitzakt. Arganolie zit ook vol met voedingsstoffen die helpen bij het herstel van huidcellen.

Gebruik nachtcrème

Breng voordat je gaat slapen nachtcrème aan met retinol als actief ingrediënt. Ook nachtcrèmes met Vitamine C serum of met AHAfs (alfa hydroxy acids) of BHAfs (beta hydroxy acids) zijn goede keuzes. Deze werken ’s nachts beter en helpen bij een snellere vernieuwing van huidcellen waardoor je een steviger huid krijgt.

Deel dit artikel over uitzakkende huid met je vrienden! Sharing is caring!