Exfoliëren: De Sleutel Tot een Jonge en Stralende Huid

Exfoliëren de Sleutel tot een Jonge en Stralende Huid

Exfoliëren is een cruciaal onderdeel van je anti-aging routine. Exfoliëren maakt dat je dode huidcellen die zich op het oppervlak van je huid hebben verzameld kwijtraakt. Hierdoor komt de weg vrij voor nieuwe en levende cellen. Je huid krijgt daardoor zijn natuurlijke glans terug en voelt gladder aan!

Exfoliëren verwijdert ook vuil en stofdeeltjes en helpt bij de vernieuwing van cellen. Als je geen vermoeide en doffe huid wil, zorg dan dat je op zn minst twee of drie keer per maand je huid exfolieert.

Tips Voor Het Exfoliëren

Hou bij het exfoliëren de volgende tips in de gaten!

Kies een milde exfoliant.

Zorg dat je geen ruwe exfolianten gebruikt. Deze kunnen namelijk makkelijk je huid beschadigen, vooral op je gezicht. Gemalen notendoppen, zout of suiker zijn goede exfolianten voor je lichaam maar kunnen voor je gezicht weer net te ruw zijn.

Er zijn heel veel natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken als exfoliant voor je gezicht. Havermout met een scheutje Arganolie is goed om dode huidcellen op je gezicht weg te werken omdat dit mengsel zacht is.

Er zijn ook kant en klare exfolianten in de winkel te koop. Let op ingrediënten als bamboe of jojoba korrels.

Wrijf verstandig.

Of je de exfoliant nu op je gezicht of ergens anders aanbrengt, zorg ervoor dat je niet te hard wrijft. Het sleutelwoord bij exfoliëren is zachtjes. De exfoliant doet het werk al van zichzelf. Alles wat jij moet doen is de exfoliant een beetje helpen door deze zachtjes in cirkelvormige bewegingen over de huid te masseren. Spoel als je klaar bent de exfoliant met water af.

Kies exfolianten met fruitzuur.

Als je op zoek gaat naar een exfoliant kun je er het beste een kiezen die natuurlijk fruitzuur bevat. Fruitzuur staat beter bekend als AHA’s oftewel Alfa Hydroxy Acids.

Wil je weten waarom AHA’s zo belangrijk zijn? AHA’s zijn in staat huidcellen die dood of dof zijn af te breken. Dat zet je huid aan om sneller nieuwe cellen aan te maken. Je huid ziet er daardoor gelijkmatiger uit en voelt zachter en gladder aan.

Je zou ook exfolianten met papaya extract kunnen kiezen. Deze kunnen een vettige huid te bestrijden maar exfoliëren ook heel goed een droge huid.

Zonnebrandlotion

Behalve regelmatig exfoliëren zou je ook altijd zonnebrandlotion moeten dragen. Wat voor weer of seizoen het ook is, zonnebrandlotion opdoen als je naar buiten gaat is een must.

Kies een lotion met beschermingsfactor tenminste 30 voor normale dagen en tenminste 45 als je naar het strand gaat of buitenactiviteiten onderneemt.

Let erop dat de lotion UVA en UVB bescherming biedt. UV straling is niet alleen de nummer 1 oorzaak van voortijdige huidveroudering, het kan ook huidkanker veroorzaken.

Arganolie

Om je huid beter te beschermen tegen schadelijke UV straling zou je voordat je je met zonnebrandlotion insmeert eerst een moisturizer op je huid moeten aanbrengen die rijk is aan anti-oxidanten.

Moisturizers zoals Arganolie die rijk zijn aan anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen die ontstaan door UV straling voordat die ook maar enige schade kunnen aanrichten!

In de volgende video laten we je zien hoe je arganolie voor een jonge en stralende huid gebruikt

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.