Deze Nagelfeiten Kunnen je Verrassen!

Deze nagelfeiten kunnen je verrassen!

Dus jij denkt veel te weten over je vinger- en teennagels? Lees verder en controleer je nagelkennis. Je zult wellicht verrast worden door deze nagelfeiten!

Nagelfeiten

 1. Je vingernagels groeien sneller dan je teennagels. Gemiddeld groeien ze 3 tot 4 keer sneller dan teennagels.
 2. Als het om de dikte gaat dan spannen de teennagels de kroon. Ze zijn ongeveer tweemaal zo dik als je vingernagels.
 3. Er wordt geschat dat vingernagels elke maand ongeveer een kwart centimeter groeien.
 4. Denk jij dat je nagels even snel groeien? Als je denkt dat dat zo is, dan heb je het mis. Het is je middelvinger die het snelste groeit.
 5. Wil je weten welke nagel het langzaamste groeit? Het is de nagel van je duim.
 6. Wist je dat als je je nagels regelmatig knipt, ze sneller zullen groeien dan wanneer je ze niet zo vaak knipt?
 7. Als het om nagelkennis en -verzorging gaat, kan er gerust gesteld worden dat vrouwen meer en het beter weten dan mannen. Maar als het om nagelgroei gaat, dan winnen de mannen de race. Jawel! De nagels van mannen groeien sneller in vergelijking met die van vrouwen.
 8. Het klimaat beïnvloedt de snelheid van de nagelgroei. Als je in een plaats met een warmer klimaat woont, zullen je nagels in een sneller tempo groeien dan wanneer je in een kouder klimaat woont.
 9. Nagels groeien ‘s nachts en overdag, maar overdag groeien ze sneller.
 10. De leeftijd is ook van invloed op de snelheid van de nagelgroei. Het zijn de jongeren die een snellere nagelgroei hebben ten opzichte van oudere mensen.
 11. Denk je dat wanneer een vrouw zwanger raakt, de nagels sneller groeien? Als je antwoord ja is, dan heb je volkomen gelijk. Zwangerschap kan ervoor zorgen dat je nagels sneller groeien. Als je denkt dat prenatale vitamines de piek in de nagelgroei veroorzaken bij zwangere vrouwen, dan heb je het mis.
 12. Wist je dat je nagels en haren van hetzelfde ‘ding’ zijn gemaakt? Jazeker! Zowel het haar als de nagels bestaan uit het eiwit keratine.
 13. Het is waar dat vingernagels in een sneller tempo groeien aan je dominante hand.
 14. Wist je dat er dingen zijn die een snellere nagelgroei kunnen uitlokken? Typen op de computer, je nagels zachtjes tikken op een oppervlak en een nagel massage kan ze sneller laten groeien.
 15. Je nagels kunnen je veel vertellen over je algehele gezondheid. Ze geven tekenen af die wijzen op niet-gediagnosticeerde of onderliggende gezondheidsproblemen.
 16. Weet jij waarom nijnagels pijnlijk zijn? Dit komt omdat wanneer je een nijnagel hebt, het puntje van je nagelwortel is opengereten.

Deel dit artikel over nagelfeiten met je vrienden! Sharing is caring!