Zelfgemaakte Middeltjes Tegen Vet Haar

Zelfgemaakte middeltjes tegen vet haar

Word je moe van je vette haar en hoofdhuid? Maak je geen zorgen, want je haar- en hoofdhuidprobleem is met een paar simpele middeltjes gemakkelijk te behandelen. Hier zijn enkele tips en zelfgemaakte middeltjes om gedag te zeggen tegen je vette haar en hoofdhuid.

Tips voor het wassen van vet haar

Zorg ervoor dat je een shampoo gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor vet haar. Dit soort shampoo is overal verkrijgbaar. Op sommige shampoos voor vet staat vermeld de shampoo elke dag te gebruiken, maar het is niet zo goed om je haar elke dag te wassen.

Was je haar niet te vaak. Je hoofdhuid is voorzien van talgklieren en deze klieren produceren talg oftewel de natuurlijke oliën van de hoofdhuid.

Als er niet te veel talg is, dan is dat perfect, omdat het de hoofdhuid en het haar gehydrateerd houdt. Maar als de hoofdhuid te veel olie produceert, resulteert dit in vet haar.

Het is de natuurlijke reactie van de meeste mensen om hun haar te blijven wassen en nog meer te wassen om het vet weg te krijgen. Maar dit is niet goed, omdat overmatig wassen betekent dat het talg wordt weggespoeld. De hoofdhuid zal dit compenseren door meer olie te produceren om de verwijderde olie te vervangen.

Als je vet haar hebt, is het beter je natuurlijke haarolie in evenwicht te brengen.

zelfgemaakte-middeltjes-tegen-vet-haar1

Zelfgemaakte middeltjes voor vettig haar

Alcoholische dranken

Alcohol heeft een uitdrogend effect en als je last hebt van vette lokken, kan je favoriete alcoholische drank helpen dit probleem te voorkomen.

Vul een shotglas met alcoholische drank en meng het met 2 kopjes water. Gebruik dit mengsel als spoelmiddel en spoel het daarna uit met water.

Houd in gedachten dat hoe hoger het alcoholgehalte is, hoe sterker het uitdrogende effect.

Wijnazijn

Giet een kwart kopje wijnazijn in een bakje of gebruik een sprayfles. Gebruik de wijnazijn om je haar te spoelen, was het daarna uit met warm water. De spoeling met wijnazijn helpt de opbouw van shampoo te voorkomen. Opgebouwde shampoo trekt meer vuil en olie aan.

Thee

Thee is een ander geweldig middel tegen vet haar. De tanninen in de thee hebben een samentrekkend effect en helpen vettigheid te reduceren.

Citroensap

Knijp het sap uit 1 citroen, meng het met een kop water en spoel het door je lokken. Spoel je haar vervolgens af met warm water. Citroensap werkt hetzelfde als wijnazijn.

zelfgemaakte-middeltjes-tegen-vet-haar2

Arganolie voor vet haar

Waarom zou je meer olie toevoegen aan haar en hoofdhuid dat al vettig is?! Nou, Arganolie is niet zomaar een olie. De olie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die de overproductie van talg tot een beheersbaar niveau reduceert. Probeer nu deze zelfgemaakte middeltjes voor vet haar!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.