Houd je Nagels Gezond met deze Nagelverzorgingstips

Houd je nagels gezond met deze nagelverzorgingstips

Velen besteden veel tijd aan hun huid en haar, maar weinig aan de verzorging van hun nagels. Voor de meeste mensen staat nagelverzorging gelijk aan één of twee lagen nagellak.

Maar je nagels hebben meer nodig dan alleen een manicure en pedicure. Te vaak je nagels lakken is zelfs slecht voor je nagels. Maar hoe moet je je nagels verzorgen? Hier zijn een aantal simpele tips om je nagels te verzorgen.

Nagelverzorgingstips

Zorg voor gehydrateerde nagelriemen.

Als je gezonde nagels wilt, dan is het het gemakkelijkst om ervoor te zorgen dat je nagelriemen niet uitdrogen.

Droge en gebroken nagelriemen zien er niet alleen lelijk uit, maar ze kunnen je ook vatbaar maken voor bacteriële infecties en als je er één oploopt, kun je direct worden doorgestuurd naar de dokter.

Om je nagelriemen te hydrateren, smeer je ze elke dag in met nagelriemolie. Een uitstekende keuze is Arganolie. De olie zit boordevol voedingsstoffen met krachtige hydraterende bestandsdelen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

Naast dat het een uitstekende vochtinbrenger is, versterkt vitamine E ook de nagels waardoor scheuren en velletjes worden voorkomen.

Als je de olie regelmatig op je nagelriemen aanbrengt, zal het makkelijker zijn om ze terug te duwen. Je kunt ook jojoba-olie of olijfolie gebruiken als nagelriemolie.

Duw je nagelriemen terug.

Veel mensen denken dat ze hun nagelriemen moeten knippen om mooie nagels te krijgen. Maar dat is niet juist. Je nagelriemen terugduwen is beter en is zelfs van cruciaal belang om je nagels gezond te houden.

Er zit levend weefsel aan de basis van je nagel, genaamd het eponychium, en in de meeste gevallen verwarren mensen het eponychium met hun nagelriem. Als je in het eponychium knipt heb je een hoge kans dat de nieuwe nagel beschadigt. Ook maakt het je vatbaarder voor infecties.

Je hebt een bokkenpootje nodig om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. Je zult verbaasd zijn over hoe verzorgd en schoon je nagels eruit zullen zien met teruggeduwde nagelriemen.

Vijl altijd in één richting.

Het vijlen van je nagels zou een vast onderdeel moeten zijn van je nagelverzorging, ongeacht hoe lang je nagels zijn. Vijl één richting op om nagelsplijten te voorkomen.

Gebruik een kartonnen vijl om je nagels te vijlen. Als je heel broze nagels hebt, kun je het beste een glas- of kristalvijl gebruiken, omdat deze soorten zachter zijn voor de nagels.

Volg deze nagelverzorgingstips om je nagels gezond te houden.

Deel dit artikel over Nagel verzorging met je vrienden! Sharing is caring!