Scrubben voor een Gezonde bos Haar

DIY: Scrub voor je Hoofdhuid !

Je scrubt vast regelmatig je huid. Je doet dit om vuil en dode huidcellen te verwijderen. Misschien scrub je ook wel eens andere lichaamsdelen, zoals je armen en je benen. Maar je hoofdhuid heb je waarschijnlijk nog nooit gescrubd, gek toch?

Misschien is het scrubben van je haar en hoofdhuid net dat wat je nodig hebt om je haar weer gezond en glanzend te krijgen.

Gewoon wassen is niet voldoende!

Het scrubben van je hoofdhuid voelt raar en misschien denk je: Moet dat echt? Is gewoon wassen niet voldoende?

Net als bij je gezicht krijg je op je hoofdhuid met enkel wassen niet al het vuil weg. Terwijl er zich toch flink veel vuil op je hoofdhuid verzameld: vuil van buiten, haarproducten en die vette vingers waarmee je af en toe door je haar gaat. Met een scrub verwijder je dat allemaal.

Wat zijn de voordelen van scrubben voor je haar ?

Door te scrubben krijgt futloos haar zijn volume weer terug. Daarnaast stimuleert scrubben de doorbloeding. Als je hoofdhuid beter doorbloed is, worden je haarzakjes gezonder. Gezonde haarzakjes maken gezond haar.

Je haar wordt er steviger door en breekt minder snel af. En tada; zo krijg je door te scrubben een bos gezond en lang haar!

Misschien ben je huiverig om te gaan scrubben als je een gevoelige hoofdhuid hebt. Maar juist dan kan ik het je aanraden. Het scrubben haalt namelijk schilfers en dode huidcellen weg, waardoor je veel minder irritatie en jeuk hebt.

Hoe maak je zelf een scrub?

Oké, scrubben is goed voor je, maar hoe doe je dat dan?

Er zijn wel wat haarscrubs op de markt, maar de keuze is niet reuze. Gelukkig kun je heel makkelijk zelf een haarscrub maken!

Was altijd je haar altijd voordat je het scrubt, om zoveel mogelijk restanten van haarproducten en vuil te verwijderen. Focus je bij het scrubben op je hoofdhuid en neem niet je hele haar mee in de scrub, want daarmee kun je je haar beschadigen.

Hier een paar opties voor DIY scrubs:

Arganolie op je Haar

1. Havermout met bruine suiker

Dat klinkt lekker hè? Meng 2 eetlepels bruine suiker, met 2 eetlepels gemalen havermout en 2 eetlepels conditioner. Breng de scrub aan op een schone hoofdhuid en scrubben maar!

Havermout helpt de vochtbalans van je huid te herstellen, terwijl het ontstekingen en irritaties kalmeert. Ook zuigt de havermout overtallig vet van je hoofdhuid op, waardoor je haar er een stuk frisser uitziet. De bruine suiker scrubt zonder de hoofdhuid te beschadigen.

2. Zeezout, citroen en arganolie

Meng 2 eetlepels grof zeezout met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel arganolie. De combinatie van zeezout en olie stimuleert de haargroei en verwijdert tegelijkertijd schilfers en roos.

Citroensap reinigt je hoofdhuid van resten haarproducten die zijn achtergebleven. De vitamine E in arganolie is een anti-oxidant die je haar en hoofdhuid beschermen en herstellen.

De vetzuren in de olie zullen je haarwortels heerlijk voeden, zodat jouw lokken weer volop kunnen glanzen.

3. Amandelmeel en essentiële olie

Meng shampoo met amandelmeel of fijngemalen amandelen. Doe daar een paar druppels pepermuntolie of tea tree-olie bij.

Pepermuntolie stimuleert de doorbloeding en tea tree-olie werkt ontsmettend en ontstekingsremmend (fijn dus als je wat wondjes op je hoofdhuid hebt).

De amandelen zijn rijk aan antioxidanten, zoals vitamine E, magnesium, eiwitten en gezonde vetzuren. Je haar knapt er enorm van op!

Gebruik nadat je je hoofdhuid hebt gescrubd altijd een paar druppels arganolie om de huid weer te verzorgen en in balans te brengen. Hoe je arganolie gebruikt voor je haar, kun je hier lezen.

Scrub jij je hoofdhuid wel eens? Ga je dat nu eens proberen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!