Het einde van donkere kringen onder je ogen !

DIY Oogcreme om Donkere Kringen te Voorkomen !

De huid onder je ogen is super gevoelig. Het is een stuk dunner dan rest van de huid van je gezicht en kan snel verkleuren.

Met donkere kringen zie je er vermoeider en ouder uit dan je bent. Gelukkig zijn er oplossingen! Deze huid heeft gewoon wat extra verzorging en aandacht nodig.

Er zijn wat simpele dingen die je kunt doen om donkere kringen te voorkomen en je kunt heerlijke crèmes zelf maken.

Hoe ontstaan donkere kringen onder je ogen ?

Eigenlijk kunnen er drie dingen aan de hand zijn bij donkere kringen onder je ogen.

  1. De dunne huid onder je ogen kan sneller verkleuren door de zon.
  2. Het kan ook zo zijn dat je niet echt donkere plekken hebt, maar meer een hangende huid. Bij jongeren is dat vaak omdat vocht niet goed wordt afgevoerd. Bij vrouwen (zoals ik…) die geen 20 zijn, komt het vaak doordat de oud minder elastisch is en minder collageen aanmaakt. Daardoor gaat de huid wat hangen.
  3. Maar wat je eigenlijk meestal ziet als je donkere kringen onder je ogen hebt, zijn de bloedvaten die eronder zitten.

De huid onder je ogen is maar 0,5 mm dik en daardoor zie je de bloedvaten er makkelijk doorheen. Als je vermoeid bent, dan zwellen je aderen een beetje op om je wakker te houden. Onder je ogen zie je dat super snel.

Als je huid voldoende vocht kan vasthouden is de huid voller en zie je die bloedvaten eronder minder snel. Voor frisse ogen moet je daarom veel drinken, goed slapen en oppassen met glaasjes wijn.

Waarom een oog crème gebruiken ?

Verschillende huidverzorgingsproducten

Ook al eet, drink en slaap je goed, je kunt gewoon de pech hebben donkere kringen te houden. Dat is waar oogcrèmes goed van pas kunnen komen! Deze crèmes hoeven helemaal geen exclusieve merken in veel te kleine potjes te zijn, je kunt ze ook zelf maken.

Daarom, 2 lekkere doe-het-zelf-crèmes om je ogen weer fris en stralend te maken.

1. Kokos-amandel crème

Meng gelijke hoeveelheid kokosolie en amandelolie in een potje. Breek daarboven 1 vitamine E capsule. Breng de crème ’s avonds rijkelijk aan onder je ogen en ’s ochtends zullen je ogen er weer heerlijk fris uitzien. Dat komt vooral door de vitamine E uit de capsule en uit de amandelolie.

Vitamine E is een anti-oxidant die tekenen van vroegtijdige veroudering voorkomt en je huid herstelt. Tegelijkertijd voorziet de kokosolie je huid van vocht en trekt de amandelolie alles weer lekker strak.

2. Arganolie en citroensap

Meng een eetlepel arganolie met een kneepje citroensap en je hebt een bom van vitamine E en C om je huid een flinke oppepper te geven.

Citroensap licht je huid een beetje op, waardoor donkere plekken minder opvallen. De arganolie zit vol met carotenoïden die de huid beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon.

Smeer dit mengsel voor het slapengaan dunnetjes onder je ogen. Je kunt aan dit mengsel ook wat havermout toevoegen en het als een masker gebruiken.

Het citroensap kan een beetje prikken, als je dat vervelend vindt kun je ook alleen arganolie gebruiken. Dat zal je huid kalmeren en hydrateren.

Lees hier hoe je arganolie voor het gezicht gebruikt voor een jongere uitstraling. 

Ik merk altijd dat mijn huid enorm opknapt van een lekkere oogcrème! Maak ook eens op een vrije avond een van deze crèmes en laat ons weten wat je ervan vindt.

Deel dit artikel zodat ook je vriendinnen kunnen genieten van een frisse blik!