Deze snacks kun je beter vermijden

Schaaltjes met chips

Ik geef het toe, ik ben gek op snoepen. Nou is het niet alleen jammer dat ik dat terug zie op de weegschaal, ik kwam er recent achter dat mijn snoepbuien ook een enorm effect hebben op mijn huid.

Vooral in de zomermaanden, als mijn huid al wat sneller geïrriteerd is door de combinatie van zon en zweet, heeft wat ik snack een direct effect op mijn huid. Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan en heb ik een lijst gemaakt met snacks en maaltijden die je toch beter kunt vermijden als je huidirritatie wilt voorkomen.

Cappuccino met een koekje

Wie geniet er niet van? Een heerlijke cappuccino met een koekje geeft je op elk moment van de dag die boost om er weer even tegen aan te gaan. Maar de melk in de cappuccino is niet goed voor je huid. De koeien die onze melk produceren krijgen veel hormonen toegediend, die ook in de melk belanden.

Zoals je wel weet van wanneer je zwanger of ongesteld bent, hormonen zijn de grootste vijand van een zuivere huid. En de geraffineerde suikers en verzadigde vetten uit de koekjes helpen ook niet… Kies in plaats daarvan voor mueslirepen gezoet met honing en cappuccino met plantaardige melk.

Chips en frisdrank

Nee, het is niets nieuws dat chips en frisdrank niet goed voor je zijn. Maar wist je al dat ze super verslavend zijn door de combinatie van cafeïne en zout (en een hele lading kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen)?

De cafeïne uit frisdrank en het zo trekken al het vocht uit je huid, waardoor de verzadigde vetten uit de chips je in no-time acne geven op je uitgedroogde huid. Kies in plaats daarvan voor groentes die je dipt in hummus en een natuurlijke frisdrank.

Zwangerschapsacne

Pasta met kaas

De combinatie van pasta met een rijke kaassaus is gewoon… een van de beste dingen om te eten na een zware dag. De zoutige gesmolten kaas over een lekkere pasta…. sorry ik droomde even weg, waar waren we mee bezig?

Helaas met slecht nieuws. Net als melk, zit kaas vol met hormonen die je huid doen opspelen. Daarnaast zijn de snelle koolhydraten in witte pasta niet goed voor je bloedsuikerspiegel, wat je ook terugziet in je huid.

Nog meer slecht nieuws, ook al is volkoren pasta beter dan witte pasta, de kaas is niet te vervangen.

Boterham met pindakaas

Wie is er niet groot mee geworden? Onderzoekers hebben helaas een verband gevonden tussen het eten van pindakaas en het hebben van acne. Wat het verband precies is, zijn de wetenschappers nog niet uit, maar de kans dat het te maken heeft met het genetisch manipuleren van pinda’s is groot. Kies in plaats daarvan eens voor zonnebloempitboter (ook lekker om zelf te maken!).

Plakjes worst

Vooral ’s avonds is het heerlijk om met een paar plakjes vlees op de bank te zitten. Echter geldt voor vlees hetzelfde verhaal als voor melk. De hormonen die de dieren krijgen, plegen een flinke aanslag op je huid. Kies in plaats daarvan een handje (ongezouten) nootjes.

Huidverzorging van binnen en van buiten

Om een mooie stralende huid te hebben, is goede huidverzorging van binnen en van buiten essentieel. Voed je lichaam met gezonde producten en focus je in je verzorging vooral op bescherming tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrandcrème in de zomermaanden.

Arganolie helpt daarnaast een huid die geïrriteerd is door bijvoorbeeld zon, zweet en zwembaden weer te kalmeren. Door de anti-oxidanten kan de huid zich herstellen, terwijl de olie tegelijkertijd zorgt dat vocht beter vastgehouden kan worden. Essentieel in de warme zomermaanden!

Elke vrouw weet het eigenlijk, hormonen hebben een grote invloed op je huid. Vermijd producten met veel hormonen en pas daarnaast op met zout en suikers. Je zult snel merken dat je huid een stuk rustiger wordt!

Merk jij ook soms dat van bepaalde snacks je huid op gaat spelen? Welke snacks zijn dat dan?