De diepere oorzaak van rosacea

Love Teken Met Handen Over De Buik

Wist je dat bijna één op de vijf vrouwen in Europa last heeft van de huidaandoening rosacea? Misschien heb je nog nooit van rosacea gehoord, dat kan want de aandoening is niet erg bekend en wordt daardoor vaak niet goed behandeld. In dit artikel vertellen wij je meer over Rosacea.

Wat is Rosacea ?

Rosacea zorgt voor veel roodheid in je gezicht, zichtbare aderen, irritaties en bultjes die lijken op puistjes, maar die niet uit te drukken zijn. Het komt vooral voor bij vrouwen die… geen 20 meer zijn. Vaak worden dure crèmes en antibiotica voorgeschreven, maar dan bestrijd je symptomen en niet de oorzaak. Die ligt namelijk dieper: in je buik.

Je darmen en je huid

Als de ogen de spiegel zijn van je ziel, is je huid de spiegel van je gezondheid. Veel huidproblemen, zoals acne, eczeem, rosacea en een droge huid, zijn een gevolg van iets dat in je lichaam niet goed gaat.

Je darmen vervullen een aantal super belangrijke functies in je lichaam en twee daarvan hebben een grote invloed op je huid: Hormonen en immuunsysteem.

Je darmen spelen een belangrijke rol bij het maken van hormonen. En we weten allemaal dat als je hormonen uit balans zijn je dat terug ziet in je huid. Ik zie dat in ieder geval eens per maand! Ook is je immuunsysteem voor 70% in je darmen gevestigd.

Ondersteunt door je immuunsysteem, beschermt je huid je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als je immuunsysteem minder goed werkt, kan je huid deze functie ook minder goed uitoefenen en krijg je bijvoorbeeld rode plekken en zichtbare aderen: kenmerken van rosacea.

Gezonde Darmen

Gezonde darmen

Hoe beter het met je darmen gaat, hoe beter je darmen kunnen zorgen dat het goed gaat met de rest van je lijf. Wees trouwens extra lief voor je darmen als je antibiotica en bepaalde pijnstillers (aspirine, ibuprofen en naproxen) gebruikt, want deze verminderen de werking van je darmen. Daarnaast hebben stress en alcohol ook een negatieve invloed op je buik (en heel veel andere dingen).

Wat is wel goed voor je darmen ?

  • Bouillon, vers van het bot getrokken. Bouillon geeft je immuunsysteem een boost. Bij het trekken van de bouillon komt er collageen vrij, wat helpt bij het genezen van je huid en je darmen.
  • Gefermenteerde groente, zoals zuurkool en kimchi. Gefermenteerde groentes zijn rijk aan probiotica en vitamine B en K waar je darmen super blij van worden.
  • Dit is een gefermenteerde zuivelproduct, ook rijk aan fijne probiotica.
  • Kokosolie is makkelijk te verteren voor je lichaam. Het helpt de slechte bacteriën in bedwang te houden, terwijl het de goede ondersteunt en je darmen helpt zichzelf weer te herstellen.
  • Ik word er ook niet heel blij van, maar lever is mega rijk aan vitaminen en heel rijk aan voedingsstoffen (waardoor je er niet heel veel van hoeft te eten). Een aantal van die goede stoffen zijn zink en vitamine B.

Huidverzorging van binnen en van buiten

Als je je lichaam goed verzorgt van binnen, moet je dat natuurlijk ook van buiten blijven doen. Je kunt hiervoor goed arganolie gebruiken, omdat dit een natuurlijk product is dat de natuurlijke werking van je lichaam ondersteunt.

Arganolie is rijk aan anti-oxidanten die je huid herstellen en vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Als je last hebt van rosacea, zal arganolie je huid kalmeren en helpen eventuele wondjes weer te herstellen.

Lees hier de complete gebruiksaanwijzing voor hoe je arganolie gebruikt om je lichaam te hydrateren en te verjongen.

Ben jij je bewust van het belang van je darmen? Ik hoop dat deze tips je helpen je huid en je darmen gezonder te maken! Laat je ons weten hoe het gaat?