5 Tips om te bepalen of een Review Nuttig is

Verschillende huidverzorgingsproducten

Je wilt alleen het beste voor je huid. Daarom ga je vaak op onderzoek uit om de beste producten te zoeken. Het internet is een uitkomst, want veel vrouwen hebben al allerlei producten uitgeprobeerd én zijn zo lief geweest te vertellen wat ze ervan vonden! Maar, dat zegt nog niet dat het product voor jou ook werkt.

Om teleurstellingen te voorkomen, vandaag 5 dingen waar je goed op moet letten bij het lezen van reviews.

Achterhaal het huidtype van de reviewer

Je weet natuurlijk dat je huidtype bepaald welke verzorging je nodig hebt. Als je een droge huid hebt, ga je geen producten gebruiken speciaal voor de vette huid. Als een reviewer een ander huidtype heeft dan jij, reageert haar huid ook anders op een verzorgingsproduct.

De belangrijkste onderverdeling van huidtypes is: droog, normaal en vet. Maar ook leeftijd, gevoeligheid en in wat voor klimaat je leeft hebben invloed op de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het huidtype van de reviewer en vraag gewoon in de comments om informatie die je mist. Andere lezers hebben daar ook profijt van!

Laat je niet misleiden door de ingrediëntenlijst

Als je al een beetje ervaren bent met beautyproducten, dan ben je vast geneigd op basis van de ingrediëntenlijst het product te beoordelen. Je weet immers wat krachtige producten zijn of waar jouw huid goed of slecht op reageert.

Echter, zolang je niet weet hoeveel er van dat geweldige ingrediënt in het product zit, heb je daar niet zoveel aan.

Laat je dus niet misleiden door een review die alleen praat over de geweldige ingrediënten, maar niet vertelt hoeveel er daarvan inzit.

Geloof niet alles wat je leest

Helaas moet je niet alles geloven wat je leest op het internet. Bedrijven betalen soms reviewers om een positief verhaal te schrijven over hun product. Je hoopt dat bekende reviewers zich nooit laten omkopen om een product aan te prijzen waar ze niet achter staan, maar dat weet je nooit zeker. Probeer daarom meerdere reviews te zoeken en die met elkaar te vergelijken.

Beroemdheden en Arganolie

Bespaar jezelf teleurstellingen

Ga er bij elk product vanuit dat het misschien niet werkt. Ik heb best een probleemhuid en ben vaak teleurgesteld geweest als ik weer vol enthousiasme een nieuw product kocht, wat toch niet bleek te werken. Hoe goed je onderzoek ook is geweest, soms werkt iets voor heel veel mensen heel goed, maar voor jou niet.

Doe altijd een test

Test nieuwe producten altijd uit, vooral als je een gevoelige huid hebt. De dunne en gevoelige huid aan de zijkant van je nek is hier geschikt voor. En als je huid slecht reageert kun je dat in je nek makkelijker verbergen dan in je gezicht.

Als je snel last hebt van puistjes dan kun je het beste op je kin testen. Daar zitten veel talgklieren, dus als je daar geen breakouts krijgt, dan komt het ook in de rest van je gezicht wel goed.

Als je het toch lastig vindt om de juiste producten voor jouw huid te vinden, kun je je ook een keer laten adviseren door een dermatoloog. Een dermatoloog kan heel precies kijken wat jouw huid nodig heeft.

Een andere tip is om milde producten te kiezen die nooit kwaad kunnen voor je huid. Ik ben fan van natuurlijke verzorgingsproducten zoals arganolie, omdat die mijn huid nooit irriteren of beschadigen. De anti-oxidanten in arganolie beschermen je huid en de vetten houden je huid lekker soepel.

Lees jij vaak reviews voordat je producten koopt? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten!