Volg deze Stappen om je Make-Up goed te verwijderen

Vrouw verwijdert haar make-up

Overdag geeft goed aangebrachte make-up je net die extra boost zelfvertrouwen die je goed kunt gebruiken. Maar als je ’s avonds vermoeid thuis komt, wil je niets liever dan met je gezin nog even op de bank zitten en dan naar bed.

Het verwijderen van je make-up is een belangrijke stap in je avondroutine die je waarschijnlijk te vaak overslaat. Make-up maakt je mooi, maar als je het ’s avonds niet goed verwijdert, kan het je huid juist beschadigen.

Daarom vandaag, hoe verwijder je je make-up op de juiste manier?

Welke schade doet make-up aan je huid?

Je huid is een orgaan dat moet kunnen ademen. Make-up zoals foundation vormt een laagje op je huid, wat als je het 24 uur per dag op je huid laat zitten je poriën blokkeert en je huid irriteert. Als je je gezicht niet goed schoonmaakt ’s avonds blijft ook al het vuil van de dag op je huid zitten.

De combinatie van verstopte poriën en vuil zorgt bijna gegarandeerd voor puistjes. Daarnaast tast make-up de natuurlijke barrière van je huid aan, waardoor je er snel ouder uitziet dan je bent.

Tot slot drogen de parfum en chemicaliën in make-up je huid uit, wat ook zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en voor acne als je daar gevoelig voor bent.

Hoe verwijder je make-up?

1. Verwijder make-up van je ogen en lippen

De make-up van je ogen en lippen is vaak het lastigst goed te verwijderen én deze huid is extra gevoelig. Begin daarom met je ogen en je lippen en besteed daar goed aandacht aan. Kies een milde, maar krachtige reiniger, om je huid zo min mogelijk te irriteren.

Moeite die laatste restjes lippenstift weg te krijgen? Smeer een dikke laag vaseline op je lippen en laat dat 5 minuten intrekken voor je het met een watje er weer af wrijft.

2. Gebruik een cleanser op oliebasis

Ik weet dat cleansers op oliebasis niet een al te beste reputatie hebben, maar dat is onterecht! Oliecleansers verwijderen zweet (belangrijke oorzaak van verstopte poriën) heel goed, daarnaast zijn ze krachtige make-upverwijderaars die je huid niet irriteren. Masseer de olie goed in en spoel het vuil en de olie in één keer af met lauwwarm water.

Goed Doel Steunen Met Arganolie

3. Gebruik een normale cleanser

Gebruik daarna een normale cleanser, op waterbasis, om het teveel aan olie weer te verwijderen en je poriën vrij te maken.

4. Verzorg je gezicht

Hoe voorzichtig je ook bent en hoe goed de producten die je gebruikt ook zijn, zowel het dragen als het verwijderen van je make-up kan je huid irriteren.

Omdat uitdroging een van de grootste gevaren is voor je huid, moet je focussen op hydratatie in je verzorging. Arganolie hydrateert de huid, terwijl de olie je poriën niet verstopt.

Wist je dat je arganolie ook heel goed kunt gebruiken als primer onder je make-up? Steeds meer visagisten gebruiken arganolie om je huid een gezonde gloed te geven. Gebruik slechts een paar druppels voor je je foundation aanbrengt. Je make-up zit niet alleen mooier, je huid wordt gevoed en beschermd door de arganolie.

Het is belangrijk om elke avond je make-up goed te verwijderen. ’s Nachts je make-up laten zitten zorgt voor irritatie, uitdroging en vroegtijdige huidveroudering. Om te voorkomen dat ik ’s avonds te moe ben om mijn make-up nog te verwijderen, doe ik het altijd direct zodra ik thuis kom. Zo kan ik daarna heerlijk op de bank ploffen. Hoe langer je huid make-upvrij is hoe beter!

Wees eerlijk, hoe vaak laat jij je make-up ’s avonds zitten? Of haal je het er elke avond netjes af? Laat het weten!