Deze oude Schoonheidsrituelen kunnen ons nog wat leren!

Oude schoonheidsrituelen

Uitgebreide beautyrituelen zijn zeker niet iets van de laatste jaren. Sinds het begin der tijden is de mens al bezig met slimme trucjes om zichzelf mooier en aantrekkelijker te maken. Het mooie van deze eeuwenoude schoonheidsbehandelingen is dat ze volledig natuurlijk zijn.

In dit artikel lees je de 5 beste oude schoonheidsrituelen, want als ze al zo lang worden gebruikt, moeten ze wel goed zijn!

Baden in melk zoals Cleopatra

De Egyptische koningin had uitgebreide schoonheidsrituelen. De bekendste daarvan is het baden in melk en honing. De vetten, het melkzuur en de eiwitten in de melk voeden en herstellen de huid, waardoor Cleopatra een zachte, stralende en rimpelvrije huid had. De honing werkt als moisterizer met ontstekingsremmende werking.

Zelf doen: Maak een bodypacking van 1 kop volle melk, een halve kop havermout en 1 eetlepel honing. Smeer je huid hier lekker mee in en spoel na een half uur met warm water af.

Modderbaden zoals in Noord Amerika

Dacht je dat modderpackings iets hips van de huidige beautyindustrie waren? Dan zit je ernaast! Achtduizend jaar geleden mixten de inwoners van noord Californië hun grond, die rijk is aan vulkanische assen, met warm mineraalwater dat uit de geisers omhoog kwam. Hun huid werd door de packing geëxfolieerd en lekker zacht.

Zelf doen: Je kunt gedroogd vulkanisch klei kopen, speciaal om lekker maskers van te maken. Vaak hoef je alleen maar water toe te voegen.

Groene thee uit Costa Rica

We associëren groene thee nu vaak met Japan, maar de beste schoonheidsrituelen met groene thee komen uit Costa Rica. Al eeuwen geleden ontdekten zij daar dat groene thee de conditie van je huid verbeterd, doordat het kleine wondjes en littekens hersteld en ontstekingen remt. Daarnaast doet groene thee ook wonderen tegen donkere kringen onder je ogen, vanwege de hoge dosis antioxidanten.

Zelf doen: Knip een zakje groene thee open, voeg een klein beetje warm water en honing toe en gebruik dit mengsel als herstellend masker.

Elke Cent Waard

Kurkuma uit India en Pakistan

In India en Pakistan wordt kurkuma al lange tijd gebruikt om je huid te herstellen, te genezen en te laten stralen! Kurkuma is desinfecterend en wordt vaak gebruikt in combinatie met melk of rozenwater om de genezende werking te versterken.

Zelf doen: Maak een masker door gelijke hoeveelheden kurkuma, citroensap en honing te mengen. Laat het masker 15 minuten intrekken voor je het weer afspoelt. Pas wel om met kurkuma, want het heeft een sterkte gele kleurstof die je liever niet in je kleren krijgt.

Arganolie van de Berbervrouwen in Marokko

Lange tijd was arganolie hét schoonheidsgeheim van de Berberse vrouwen in het zuiden van Marokko. Al sinds 12 Voor Christus wordt arganolie daar gebruikt om de natuurlijke schoonheid van vrouwen te vergroten.

Het gaf hun gezicht, nagels, haar en lichaam een schitterende gloed en helpt de huid jong en gezond te houden. Dat komt doordat arganolie rijk is aan antioxidanten en gezonde vetzuren.

Arganolie wordt nog steeds met de hand geproduceerd. Nadat de noten van de arganboom zijn geplukt en gedroogd, wordt de kern uit de noot gehaald. Van die kernen wordt de olie gemaakt. Het is een 100% natuurlijk product dat voor elk huidtype geschikt is.

Zelf doen: Gebruik arganolie op elk deel van je lichaam dat een beetje extra verzorging kan gebruiken. Je kunt je gezicht er twee keer per dag mee insmeren, je nagelriemen wanneer die geïrriteerd zijn en de puntjes van je haar elke keer nadat je het gewassen hebt.

Wat is het verhaal achter jouw favoriete schoonheidsritueel?