De onverwachte Kracht van Tomaten voor je Huid

Tomaten ondersteunen je huid

Schoonheidsadvies uit onverwachte hoek: tomaten zijn hét wondermiddel voor je huid!

Als je alles dacht geprobeerd te hebben, maar nog niet tevreden bent met het resultaat, dan moet je dit zeker lezen.

Tomaten zijn niet alleen lekker, gezond en veelzijdig in gebruik in de keuken, ook voor je huid gaan tomaten wonderen verrichten.

De kracht van tomaten

De wonderbaarlijke kracht van tomaten komt voornamelijk doordat ze rijk zijn aan verschillende soorten anti-oxidanten. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat de schade van vrije radicalen op je gezondheid beperkt wordt.

Daarnaast zorgen anti-oxidanten er ook voor dat je huid beter vocht kan vasthouden. Je huid ziet er daardoor veel gezonder en stralender uit!

Eigenlijk is de werking van tomaten behoorlijk te vergelijken met die van arganolie. Beide zijn echte bommetjes van anti-oxidanten en 100% natuurlijk, daar is je huid extra blij mee.

De voordelen van tomaten voor de huid

Anti-aging

Anti-oxidanten zijn op allerlei manieren ontzettend belangrijk voor je huid, maar dat ze veroudering tegengaan is toch wel het fijnste. Tomaten zijn rijk aan vitamine A, C en E. Alle drie krachtige anti-oxidanten die zichtbaar de eerste tekenen van huidveroudering verminderen.

Wist je dat vitamine A (retinol) ook in alle hele dure anti-agingcrèmes zit? Zijn een een paar tomaten een stuk goedkoper!

Verfijning van poriën

Grove poriën zijn niet alleen niet mooi, ze vergroten ook de kans op onzuiverheden omdat er makkelijk vuil in achterblijft. In tomaten zit salicylzuur, dat helpt je poriën te reinigen en te verfijnen. Je huid ziet er daardoor veel strakker en jonger uit!

Mix tomatensap met limoensap, smeer daar je gezicht mee in en laat het zo’n 15 minuten intrekken om je poriën zichtbaar te laten krimpen.

vrouwelijke huid

Vermindert ontstekingen

In tomaten zit nog een type anti-oxidant: quercetin. Quercetin is speciaal goed in het remmen van ontstekingen. Omdat juist die ontstekingen maken dat je huid er slap en ouder uitziet dan je bent, helpen tomaten ook op deze manier tegen huidveroudering.

Zonbescherming

Al die anti-oxidanten in tomaten werken als een natuurlijke bescherming tegen de zon. We weten allemaal dat een huid te die veel in de zon is geweest zijn elasticiteit verliest, goede bescherming tegen de zon is daarom essentieel. Het eten van lekker veel tomaten zal je daar een handje bij helpen!

DIY tomatenmasker

De kracht van tomaten ligt dus in de hoge dosis anti-oxidanten, daarmee is het eigenlijk heel vergelijkbaar met arganolie.

Een masker van tomatenpuree, avocado en arganolie zal daarom driedubbelop zorgen voor hydratatie en herstel. Avocado’s zijn namelijk ook rijk aan vitamine A, C en E: krachtige anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan.

Ingrediënten:

  • Halve avocado
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel arganolie

Bereiding:

Prak de avocado en meng de ingrediënten goed met elkaar.

Gebruik:

Smeer je gezicht in met een dikke laag van het masker. Laat het 20 tot 30 minuten intrekken en spoel daarna met lauwwarm water af. Smeer daarna je gezicht in met een paar druppels arganolie.

Het fijne aan tomaten is dat ze goedkoop zijn en zeer gemakkelijk in allerlei gerechten te verwerken. Neem eens een tomaat mee en doe wat plakjes op je boterham met kaas. Zo krijg je op een makkelijke manier een extra dosis anti-oxidanten binnen.

Wist jij dat tomaten zo goed zijn voor je huid? Eet je ze vaak of heb je ze wel eens rechtstreeks op je huid gebruikt? Laat het ons weten!