Alles wat je moet weten over je Voeten!

Voeten dragen je lichaam

Als je 50 bent, zo zeggen de experts, hebben je voeten al 120.000 km afgelegd: dat is meer dan 3 keer rond de aarde!

Een deel van die afstand heb je misschien wel op oneffen terrein afgelegd, omdat je graag door de bossen wandelt. En een ander deel heb je gedaan op hoge hakken die eigenlijk niet zo goed zijn voor je voeten. Kortom, over de jaren heen hebben je voeten jou op handen gedragen en heb jij niet altijd even goed voor hen gezorgd.

Daarom is het juist nu goed om extra voor je voeten te gaan zorgen. We leggen in dit artikel uit wat de meest voorkomende voetproblemen zijn én wat je er tegen kunt doen.

Wat zijn de meest voorkomende voetproblemen bij vrouwen van 50+?

Voetproblemen door sporten

Steeds meer vrouwen blijven op latere leeftijd nog actief. Rennen, fitness, noem het maar op! Maar naarmate je ouder wordt, moet je wel accepteren dat je lichaam minder aankan dan vroeger. Vooral je voeten zijn kwetsbaarder geworden.

Oplossing:

Investeer in goede sportschoenen die je voeten echt ondersteunen. Ga naar een speciaalzaak en laat je adviseren.

Oplossing 2:

In plaats van high-impact sporten zoals hardlopen, kun je kiezen voor bijvoorbeeld wielrennen en mountainbiken.

Voetproblemen door overgewicht

Elke kilo die je aankomt, is een kilo die je voeten extra moeten dragen. Die impact voelen ze! Tevens heb je met overgewicht een grotere kans op diabetes. Bij diabetes heb je en vergrote kans op ontstekingen doordat je doorbloeding niet meer goed is.

Oplossing:

De oplossing is in dit geval ‘simpel’ (maar zeker niet makkelijk): probeer wat gewicht te verliezen.

Is je flesje Arganolie echt? Herken Het Eenvoudig!

Voetproblemen door verkeerde schoenen

Vroeger als kind werden je voeten regelmatig opgemeten, maar op een gegeven moment zijn we gestopt dat te doen. Je denkt waarschijnlijk dat je voeten niet meer veranderen en je nu dezelfde maat hebt als 30 jaar geleden. Waarschijnlijk is dat helemaal niet zo!

Naarmate je ouder wordt, worden je voeten langer en wijder. Schoenen zijn niet alleen een fashionstatement, schoenen zijn belangrijk in het ondersteunen van je voeten.

Oplossing:

Laat je voeten opmeten door een professional en schaf schoenen aan die perfect zijn voor jouw voeten.

Oplossing 2:

Kies voor schoenen die je voeten ondersteunen en loop zo min mogelijk op slippers en hoge hakken.

Voetproblemen door slechte verzorging

Onze handen wassen we meerdere keren per dag, je gezicht krijgt een uitgebreide reiniging iedere avond, maar je voeten moeten het doen met een beetje douchewater wat er toevallig langs stroomt… Je voeten doen het zware werk maar krijgen de minste verzorging.

Oplossing:

Verzorg je voeten beter. Besteed onder de douche aandacht aan het reinigen van je voeten, droog ze goed af en smeer ze daarna in met een verzorgende crème of arganolie.

Hoe gebruik je arganolie voor je voeten?

Nadat je je voeten goed gewassen en afgedroogd hebt, is het heerlijk ze in te smeren met arganolie. Arganolie is een voedende olie die helpt het eelt zacht te houden. Door de hoge dosis anti-oxidanten in arganolie helpt het ook eventuele wondjes te herstellen.

Als je voeten even wat extra liefde nodig hebben; smeer ze dan ’s avonds in met een extra dikke laag olie en trek sokken aan naar bed. De olie kan dan ongestoord de hele nacht z’n werk doen. Je zult verbaasd zijn door het resultaat de volgende dag!

Je voeten hebben het best zwaar en kunnen wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Voorkom veelvoorkomende voetproblemen met deze simpele tips.

Wat doe jij om je voeten goed te verzorgen? Deel je beste tips met ons!