Word je Haar Dunner? Breng Gezonde Haar Terug

Word je Haar Dunner? Breng Gezonde Haar Terug

Veel mensen zien hun haar als hun grote trots, maar ook al vinden we ons haar erg belangrijk, toch geven we het niet altijd de zorg die het nodig heeft. De meesten van ons denken dat haarverzorging over het haar gaat en nooit over de hoofdhuid.

Deze manier van denken kan leiden tot lokken die niet glanzen en dunner wordend haar. De waarheid is dat gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid.

Een gezonde hoofdhuid

Je hoofdhuid is eigenlijk gemaakt van huid en dit is waar dikke, gezonde en volle lokken beginnen. Wist je dat elke haarlok in je hoofd een eigen bloedtoevoer heeft met zenuwen die zorgen voor het reguleren van de bloeddoorstroming door je hoofdhuid.

De continue bloedstroom, die afkomstig is van een microcirculatie, is cruciaal om het eiwit, genaamd keratine, in het haar in balans te houden. Keratine geeft het haar zijn kracht en zorgt ervoor dat de lokken gezond blijven.

Er zijn bepaalde elementen die essentieel zijn voor keratine, zoals aminozuren, vitaminen, mineralen en zwavelderivaten. Tijdens onze jonge jaren kan de hoofdhuid al deze nodige elementen gemakkelijk absorberen.

Maar als we ouder beginnen te worden, produceert het lichaam steeds minder van deze cruciale elementen, wat leidt tot een lagere kwaliteit van keratine. Al deze dingen resulteren in zwakker, brozer en dunner wordend haar.

Wist je dat er speciale Keratine behandelingen bestaan voor ieder haartype? In het volgende artikel kun je meer lezen over welke keratine behandeling het beste voor jouw haartype is.

Word jouw haar dunner?

Dus is dunner wordend haar onvermijdelijk als we ouder worden? Afgezien van veroudering zijn er natuurlijk ook andere oorzaken van dunner wordend haar. Bepaalde ziekten, stress en bepaalde medicijnen kunnen een negatieve invloed hebben op de bloedtoevoer naar de hoofdhuid.

Op elk moment dat de bloedtoevoer naar de hoofdhuid wordt verstoord, zal dit invloed hebben op de haargroeicyclus en kan dus leiden tot dunner wordend haar en andere haarproblemen. Maar voordat je in paniek raakt over die haarlokken die je op je kussen of in de douche ziet, moet je niet vergeten dat haaruitval normaal is.

Het wordt alleen als een probleem beschouwd als je haar dunner begint te worden. Dit betekent alleen dat je meer haar verliest dan het normale aantal of dat de hoeveelheid haar dat teruggroeit minder is dan wat je hebt verloren.

Heb jij schuld aan je dunner wordende haar?

Afgezien van deze dingen, is het mogelijk dat je zelf de schuldige bent aan je dunner wordende haren? Als je tonnen en tonnen haarproducten op je haar hebt aangebracht dan kun je niemand anders de schuld geven voor je haaruitval dan jezelf.

Omdat je hoofdhuid in feite huid is, is het poreus, en zal het waarschijnlijk verstopt raken met producten die je erop smeert en de natuurlijke oliën.

Breng je gezonde haar terug

Hoe krijg je je gezonde haar weer terug? Dat is makkelijk! Je moet er alleen voor zorgen dat je hoofdhuid niet verstopt is en dat je de microcirculatie in je hoofdhuid verbetert.

Masseer je hoofdhuid regelmatig 10 minuten. Driemaal per week een hoofdhuid massage is ideaal. Essentiële oliën, zoals Arganolie, zijn ontzettend goed voor je hoofdhuid.

Arganolie zit boordevol voedingstoffen die je haar gezond houden. De olie wordt ook gemakkelijk geabsorbeerd door de hoofdhuid vanwege de sterolen en squaleen!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!