Wil Je Mooie Nagels Hebben?

Wil Je Mooie Nagels Hebben?

Je handen zijn misschien wel een van de meest gebruikte delen van je lichaam. Handen en nagels komen vaak bloot te staan aan extreme omstandigheden. Helaas worden nagels vaak verwaarloosd totdat ze symptomen van achteruitgang beginnen te vertonen. Voorbeelden hiervan zijn witte vlekken, een droog aanzien of chippen.

Onze nagels zijn bijna altijd goed zichtbaar en het is dus belangrijk om ze in goede conditie te houden.

De beste tips voor mooie nagels

Bescherm je nagels

Draag als je klusjes doet handschoenen om je handen en nagels te beschermen tegen vuil en bacterien. Handschoenen beschermen je nagels ook tegen te lang onderdompelen in water. Water berooft de nagels van hun natuurlijke vocht waardoor ze droog en broos kunnen worden.

Was je handen met een milde reukloze handzeep en gebruik een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen.

Ruwe chemicalien kunnen je handen en nagels uitdrogen en irriteren. Draag dus altijd handschoenen als je met ruwe chemicalien zoals waspoeder, afwasmiddel of kunstmest aan de slag gaat.

Niet te veel nagellak

Misschien verwen je jezelf graag met goede manicures en pedicures. Met je nagellak zou je het echter kalm aan moeten doen. Constant gebruik van nagellak berooft de nagels van zuurstof dat nodig is om de natuurlijke kleur en gezondheid van de nagels in stand te houden.

Geef je nagels wat rust voordat je weer opnieuw nagellak aanbrengt en laat nagellak nooit langer dan tien dagen op je nagels zitten. Dit zal de gezondheid van je nagels bevorderen omdat je nagels daardoor meer zuurstof krijgen.

Knip je nagelriemen niet af

Knip nooit je nagelriemen af. Blijf van je nagelriemen af want deze vormen een bescherming tegen bacterien en vuil. Als je je nagelriemen knipt of opzij duwt haal je deze bescherming weg en stel je jezelf bloot aan infecties.

Bijt niet op je nagels

Nagelbijten is niet alleen een gewoonte bij kinderen. Bij volwassenen is het een symptoom van een serieus nervositeitsprobleem dat misschien wel behandeld moet worden. Als dat het geval is moet zo iemand naar een dokter.

Nagelbijten geeft te veel stress op je nagels waardoor je nagels broos kunnen worden en snel afbreken.

Hydrateren

Als je mooie nagels wil hebben is het erg belangrijk om nagelbed en nagelriem gehydrateerd te houden. Als de nagelriemen gehydrateerd zijn is er minder kans dat je nagels gaan chippen, barsten of breken.

Gebruik Marokkaanse Arganolie om nagelbed en nagelriem te hydrateren. Deze 100% natuurlijke olie bevat vitamines en mineralen die helpen de nagels sterk en gezond te houden.

Masseer elke avond een paar druppels Arganolie over je nagels om ze doorvoed, sterk en mooi te houden.

Eet gezond

Een gezond dieet is net zo belangrijk voor je nagels als voor de vitale organen in je lichaam. Als je voedselgroepen in je dieet opneemt die rijk zijn aan Vitamine E, proteine en calcium zullen je nagels altijd gezond en mooi zijn.

Deel dit artikel over mooie nagels met je vrienden! Sharing is caring!