Het Vloeibare Goud van Marokko

Het Vloeibare Goud van Marokko

Terwijl de moderne wereld de wonderen van Marokkaanse Arganolie net heeft ontdekt, hebben de Berber vrouwen uit Marokko al eeuwenlang geprofiteerd van de voordelen van dit product. Al vele jaren wordt deze olie gebruikt voor traditionele heling, en culinaire en cosmetische doeleinden.

Omdat de olie zeldzaam is, is deze duurder dan andere oliën die op de markt worden verkocht, zoals olijfolie, Jojoba olie en nog veel meer.

Waarom is deze Marokkaanse olie zeldzaam? Het simpele antwoord hierop is omdat de Arganboom, wiens vruchten nootzaden bevatten waaruit de olie wordt gewonnen, alleen in het zuidwesten van Marokko groeit.

Het aantal Arganbomen is afgenomen en om deze reden is de boom door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en als gevolg daarvan een beschermde soort geworden.

Het ontleden van de bestanddelen van Arganolie

Deze kostbare olie uit Marokko heeft een prestigieuze status en veel mensen zijn overtuigd van de sterke kracht van deze olie. Velen noemen het een wonderolie. Maar is er wat van waar?

Om te kunnen begrijpen waarom de olie wonderen verricht voor de huid, nagels, het haar en zelfs onze gezondheid zul je iets meer moeten weten over de componenten. Dus, wat zit er eigenlijk in de olie?

Vitamine E

Dit is een zeer krachtige anti-oxidant die alle lichaamscellen beschermen tegen beschadigingen. Omdat deze olie een hoge concentratie vitamine E bevat, worden de cellen beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-stralen en vrije radicalen.

Vitamine E is tevens een krachtige vochtinbrenger voor de huid, nagels en het haar. Het is ook effectief in het minimaliseren en voorkomen van littekens en striae.

Onverzadigde essentiële vetzuren

Vaak aangeduid als vitamine F, de EFA’s of essentiële vetzuren – de goede vetten. Ze zijn erg geschikt voor het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. EFA’s zijn ook goed voor het haar.

Haarporiën en -wortels worden gevoed door deze goede vetten, waardoor het haar sterker wordt. Essentiële vetzuren zijn zeer goed voor onze gezondheid. Ze zijn goed voor onze cardiovasculaire systemen, immuun- en voortplantingssystemen, en het zenuwstelsel.

Anti-inflammatoire eigenschappen

De olie zit ook boordevol voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen. Dit is de reden waarom de olie effectief is in het bestrijden van acne.

De anti-inflammatoire eigenschappen kalmeren ontstoken gewrichten en pijnlijke spieren, dit is ook de reden waarom de olie vooral als massageolie wordt gebruikt bij mensen met reumatische en artritische pijn.

Anti-oxidanten

Vitamine E is niet de enige anti-oxidant aanwezig in de olie. Het bevat andere natuurlijke anti-oxidanten, zoals fenolen, carotenoïden, ferulinezuur en carotenoïden.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!