Wees niet bang om nagelkunst te dragen, omdat je 30+ bent

Wees niet bang om nagelkunst te dragen, omdat je 30 bent

Mijn manier om op te vallen, is door middel van mijn kledingkeuze. Ik heb graag dat het mijn humeur en persoonlijkheid weergeeft. Maar als het om mijn nagels gaat, geef ik er de voorkeur aan om ze simpel en schoon te houden.

Begrijp me niet verkeerd, ik lak mijn nagels natuurlijk wel. Maar mijn kleurkeuze varieert slechts van transparant, roze en nauwelijks zichtbare kleuren die niet concurreren met mijn kleding van die dag.

Helaas zijn mijn opvattingen over chique en stijlvolle nagels vandaag de dag saai en ronduit conservatief in vergelijking met de leukere, hedendaagse nagelkunst-opties. Terwijl sommigen er gelijk op in zouden springen, zijn er anderen, zoals ik, die eerst een interne strijd met zichzelf voeren. Zo zullen ze zich bijvoorbeeld afvragen: “Is dit wel geschikt voor mijn leeftijd?”

Aanpassen of opgeven

Goed nieuws dames! Je hoeft jezelf niet tegen je wil in aan te passen of je rechten op te geven op eenvoudige nagellak. Leuke, maar stijlvolle nagelkunst is wellicht de balans die je zoekt. Hier zijn een paar van mijn favorieten en een korte beschrijving over hoe je het zelf kunt doen.

Vlieg als een vogel

Voor de eerste keer kunst op je nagels aanbrengen, kan zowel bevrijdend als ronduit eng zijn. Richt je op de positieve kant ervan en kies ontwerpen die precies weergeven hoe je je voelt. Een vliegende vogel is een voorbeeld hiervan.

Zwak het wat af door zwarte en transparante kleuren te kiezen. Om gemakkelijker te kunnen lakken, moet je ervoor zorgen dat je een goed detail nagelborsteltje bij de hand hebt.

Nieuws op nagels

Niets laats beter zien dat je een “onafhankelijke, goed geïnformeerde vrouw” bent dan nagels met nieuws erop. Het is erg simpel om te doen.

Kies een transparante lak als basis. Laat je nagels na het aanbrengen drogen. Knip reepjes van eenzelfde formaat uit een krant en dompel ze in wodka. Leg een reepje op iedere nagel en föhn je nagels vervolgens droog.

Verwijder het reepje. Als je het goed hebt gedaan dan moet de print van het reepje op je nagels achterblijven. Als de prints droog zijn, lak je je nagels met transparante lak.

Supervrouw

Als je jezelf een beetje avontuurlijk voelt, dan is deze zigzag/flits in gouden design wellicht perfect voor jou. Gebruik een roze lak als basis om de eigenzinnige sfeer van het ontwerp wat af te zwakken.

Gebruik schildersplakband om een rechte lijn te maken. Plak het simpelweg op de nagel, zodat het niet al te veel plakt.

Geometrisch chique

In plaats van een zigzag kun je ook kiezen voor eenvoudige geometrische patronen in simpele, chique kleuren, zoals turquoise-goud-zwart of wit-goud-zwart.

Precies genoeg glans

Glans hoeft niet per se “Goedkoop!” te schreeuwen. Zwak deze glanzende nagelkunst-opties af door ze bovenop te bedekken met chique patronen met behulp van niet-glanzende lak in dezelfde kleur. Driehoeken zijn een chique patroon om de glans een beetje minder te maken.

Een tip voor oud en jong

Of je nu een dame op leeftijd bent die de voorkeur geeft aan eenvoudige nagellak of een jonge rebel die het graag leuk houdt, je moet je nagels conditioneren. Zelfs als je nagellak op hebt.

Het idee dat vochtinbrengers je nieuw gemanicuurde nagels vernielen, is onjuist. Integendeel, door je nagels te hydrateren, zal je nagellak langer blijven zitten.

Voor de zekerheid moet je gebruik maken van vochtinbrengers die natuurlijk en organisch zijn, zoals Arganolie. Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud, zit boordevol voedingsstoffen die niet alleen je nagels versterken, maar ook de rimpels op je handen zal helpen bestrijden.

Deel dit artikel over nagelkunst met je vrienden! Sharing is caring!