De Perfecte Combinatie: Zomer, Salsa en Zalm!

Nu dat het barbecueseizoen begonnen is zien we vaak salsa op tafel. Salsa smaakt goed bij bijna alles wat gebarbecued of gebakken wordt. Het is makkelijk genoeg om gewoon een fles salsa in de winkel of supermarkt te kopen, maar zelf salsa maken geeft het iets speciaals.

Als je dus een tuinfeestje met barbecue organiseert, laat dan je culinaire kunsten zien met een zelfgemaakte salsa. Dit salsa recept duurt ongeveer 30 minuten om klaar te maken en kost dus niet veel tijd. Serveer de salsa met zalm, kip, kebabs of een paar knapperige tortilla chips. En als je wat tortilla chips en salsa over hebt heb je voor ’s avonds laat nog een lekkere snack.

Ingrediënten voor Salsa

Hier zijn de dingen die je moet gaan kopen.

  • Roma Tomaten – Ongeveer 3 ons, in tweeën gesneden.
  • Komkommer – Ook 3 ons. Schillen en in stukjes hakken.
  • Avocado – Een middelgrote avocado. Schillen en in blokjes snijden. Zorg dat de avocado rijp is.
  • Een Rode Ui – Een kleine rode ui, in stukjes gesneden.
  • Cilantro – 2 eetlepels verse cilantro, in stukjes gesneden.
  • Jalapeno – Een jalapeno peper voor wat extra pit. Haal de zaadjes eruit en snij de jalapeno in kleine stukjes.
  • Limoensap – 2 eetlepels.
  • Zout – Een halve theelepel.

Tijd voor de Salsa!

De salsa klaarmaken is erg eenvoudig. Je hebt alleen maar een schaal nodig waarin je alle ingrediënten mixt! Zo eenvoudig en snel is het om je eigen salsa te maken! En wat zou er nu goed bij je salsa passen op je zomerse partijtje? Denk eens een keer niet aan varken, kip of rundvlees. Waarom niet een keer zalm geprobeerd? Zalm is niet alleen lekker maar ook erg gezond. Hier is een makkelijk recept voor zalm in boter.

Ingrediënten

  • Zalmfilets – 4 filets. Als je voor meer mensen kookt moet je natuurlijk de hoeveelheden aanpassen.
  • Cayennepeper – Een kwart theelepel.
  • Boter – Een eetlepel.
  • Limoensap – Een eetlepel.
  • Zout – Een halve theelepel.

Instructies

Bestrooi de zalmfilets met cayennepeper, zout en limoensap. Laat de boter op middelhoog vuur in een braadpan smelten. Bak de filets 3 tot 4 minuten aan elke kant. Een manier om te weten of de zalm gaar is is wanneer die vlokkerig wordt. Vlak voor het serveren kun je wat Marokkaanse Arganolie over de filets sprenkelen. Deze olie geeft je zalm een extra smaakkick en gezonde voedingsstoffen!

Deel dit artikel over een heerlijk zomers gerecht met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]