Schade Door de Zon Is Te Herstellen!

Schade Door de Zon Is Te Herstellen!

Misschien denk je dat je al een goeroe bent in het beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van UV straling. Je smeert je immers elke dag met zonnebrandlotion in. En dat terwijl je cosmetische producten ook al zonbescherming in zich hebben.

Je denkt dus vast dat schade door de zon iets is waar jij je geen zorgen over hoeft te maken. Maar de waarheid is dat je huid toch nog beschadigd zou kunnen zijn. Vraag je je af hoe dat kan?

Welnu, in je jeugd en met name tijdens je kinderjaren ben je misschien in de zon geweest zonder zonnebrandlotion op te smeren. Waarschijnlijk was je net als alle andere kinderen. Naar buiten rennen, weg van je moeder, als die je met zonnebrandlotion in wilde smeren.

De trieste waarheid is dat beschadiging door de zon diep in de huid doordringt. UV straling van de zon vernietigt en verandert het DNA van je huidcellen. Dit leidt tot fijne lijntjes, rimpels, leeftijdsvlekken en helaas soms ook tot huidkanker.

Het goede nieuws is dat je deze beschadigingen terug kunt draaien. Er is inderdaad licht (zonder UV) aan het einde van de tunnel.

Het is heel goed dat je je huid al beschermt tegen verdere beschadiging door de zon. Door je aan je dagelijkse beschermingsroutine te houden voorkom je niet alleen verdere beschadiging, maar draai je ook de schade terug die je huid in het verleden heeft opgelopen. Tot op zekere hoogte dan. Voor een beter herstel van de huid zijn hier nog een paar extra stappen om beschadiging door de zon te herstellen.

Exfoliëren.

Exfoliëren geeft een jongere, zachtere en glanzende huid. Dode huidcellen worden verwijderd en nieuwe cellen komen aan de oppervlakte.

Je kunt je eigen exfoliant maken of een chemische exfoliant in de winkel kopen. Let bij de ingrediënten op glycolzuur en kies een exfoliant die op z’n minst 5 tot 8 procent glycolzuur bevat.

Dode huidcellen die zich door de jaren heen hebben opgehoopt worden door glycolzuur opgelost en verwijderd!

Hou Je Aan Je Dagelijkse Zonbeschermingsroutine.

Hou vast aan je gewoonte om altijd zonnebrandlotion op te doen voordat je de deur uitgaat. En vergeet niet om de lotion elke 2 uur opnieuw aan te brengen. Als je veel gezweet hebt of in de hete zon komt zelfs eerder.

Het beste kun je een breed spectrum zonnebrandlotion kiezen, of een lotion die zowel UVA als UVB bescherming biedt en een beschermingsfactor 15 of meer heeft.

Verwen Je Huid met Marokkaanse Arganolie.

Je zou ook Marokkaanse Arganolie in je dagelijkse schoonheidsprogramma op moeten nemen. Waarom? Omdat deze olie vol zit met ingrediënten die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen zoals UV straling van de zon.

Arganolie is rijk aan anti-oxidanten zoals Vitamine E, Polyfenolen, Carotenoïden en Ferulinezuur. Deze anti-oxidanten bestrijden de schadelijke effecten van vrije radicalen. Anti-oxidanten beschermen ook het DNA van de huid en verhinderen zo huidkanker.

Essentiële vetzuren en Sterolen in Arganolie houden de huid gehydrateerd. Arganolie bevat bovendien ook Prostaglandinen die helpen bij de groei en ontwikkeling van huidcellen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!