Polyfenolen: Van “Levensbelang” Hoe Krijg Je Ze Binnen?

Polyfenolen Van “Levensbelang” Hoe Krijg Je Ze Binnen?

Anti-oxidanten zijn vandaag de dag “de” trend. Met baby boomers die in de fase van hun leven komen dat gezondheid belangrijk is, verdient zowat elke industrie geld aan deze trend. Sappen, koffie en zelfs junk food (ongelofelijk!) claimen dat ze anti-oxidanten in zich hebben. Zelfs sommige sokken schijnen ze al te bevatten.

Maar wat zijn anti-oxidanten? Meestal wordt de term in algemene zin gebruikt om aan te geven dat een product goed voor je gezondheid is vergeleken met producten zonder anti-oxidanten. Maar in advertenties wordt zelden geprobeerd de consumenten uit te leggen waarom ze nu zo goed zijn. Om hier wat meer licht over te laten schijnen gaan we eens wat beter naar een anti-oxidant kijken waarvan wel gezegd wordt dat die van “levensbelang” is.

Polyfenolen
Net als elke andere anti-oxidant helpen Polyfenolen op een aantal ingewikkelde manieren de gezondheid te verbeteren. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat deze anti-oxidant ook een aantal chronische ziektes kan helpen bestrijden. Onderzoek naar de specifieke eigenschappen lopen nog. De onderzoeken die al afgerond zijn geven echter aan hoe het de risicofactoren voor hart- en vaatziektes kan reduceren.

Hoe Je Meer Polyfenolen Binnen Kunt Krijgen

Er lopen nog onderzoeken, maar een gemeenschappelijke conclusie van alle studies is dat polyfenolen goed voor je zijn. De belangrijkere vraag is nu wat je met deze informatie aan moet. Om je daarmee te helpen volgt hier een lijst van manieren om het niveau aan polyfenolen in je lichaam te verhogen.

  1. Eet elke dag voedsel dat rijk is aan Polyfenolen
    Spreekt vanzelf, nietwaar? Maar welk voedsel bevat nu Polyfenolen? Verse en licht gekookte groenten en fruit zijn goede bronnen van polyfenolen. Polyfenolen worden door licht koken niet vernietigd dus als je niet zo van salades houdt dan is licht koken van je groenten ook ok. Sprenkel vlak voor het serveren wat culinaire Arganolie over je maaltijd voor een extra gezondheidskick. Deze wonderolie uit Marokko zit vol met anti-oxidanten inclusief polyfenolen. Een klein beetje Arganolie maakt een gezonde maaltijd nog gezonder. Ook fruitsoorten als bosbessen, rode druiven en veenbessen zitten vol met deze anti-oxidant. Je zou dus bijvoorbeeld in plaats van bananen deze bessen kunnen eten. Niet zo voor fruit? Donkere chocola is zoete verwennerij dat ook bomvol polyfenolen zit.
  2. Drink drankjes die rijk zijn aan Polyfenolen
    Veel van wat je misschien al regelmatig drinkt is rijk aan polyfenolen. Thee of koffie met cafeïne zijn daar goede voorbeelden van. Als je iemand bent die liever een glas van je favoriete sap drinkt, kies dan fruitsappen die geen suiker toegevoegd hebben. Als het laat genoeg is dat alcohol ook al kan, kies dan wijn en geen wodka. Als je niet van wijn houdt is een biertje ook een goede optie. Het advies gDrink met mateh geldt natuurlijk nog steeds.
  3. Vermijd alles wat gebakken wordt
    De hitte tijdens bakken vernietigt Polyfenolen, dus gebakken voedsel is uit den boze als je je anti-oxidant niveau wil verhogen.
Deel dit artikel over polyfenolen en hoe krijg je ze binnen met je vrienden! Sharing is caring!