Wat je Wel en Niet met je Nagels moet doen in de Herfst

Wat Je Wel en Niet met Je Nagels Moet Doen in de Herfst

De herfst is de tijd dat huid, haar en nagels proberen te herstellen van de hitte en vochtigheid van de zomer. Hier zijn een paar dingen die je zou moeten weten om je nagels in tiptop conditie te houden.

Voor je nagels zorgen dit najaar

Geen nattigheid

Vloeibare reinigingsmiddelen zijn goed voor het schoonmaken van keukengerei en het aanrecht – en niet meer dan dat. Het haalt dan misschien wel vuil van je handpalmen en vingers af, maar te veel reinigingsmiddel verwijdert ook de natuurlijke oliën die de nagels voeden en beschermen. Zeep kan deze olie van je nagels afhalen en daardoor de bescherming wegnemen.

Niet aan je nagelriemen komen

De nagelriemen dienen als bescherming voor de nagels. Ze vullen het gat op tussen huid en nagel. Door de nagelriemen weg te halen kunnen vuil en bacteriën in de bloedbaan komen.

Als je je nagelriemen terug moet vouwen zorg dan dat ze niet kunnen breken door je vingers eerst een paar minuten in het water te houden. Daar worden de nagelriemen zacht van zodat je ze makkelijk terug kunt buigen. Daarna kun je dode cellen verwijderen zonder dat de nagelriemen kapot gaan.

Snel drogen is niet altijd een goed idee

Constant nagellak aanbrengen beschadigt op de lange termijn je nagels. Sneldrogende nagellak is nog erger omdat dat hoge concentraties isopropyl alcohol (IPA) bevat. Blootstelling daaraan kan het oppervlak van je nagels broos en vlokkerig maken. Je hoeft dan misschien niet lang te wachten voordat je nagels droog zijn maar je tast er wel de gezondheid van je nagels mee aan.

Als je per sé sneldrogende nagellak moet gebruiken, doe dat dan niet te vaak.

Vierkant vijlen

Vierkante nagels geven in vergelijking met puntige nagels de beste steun. De zijkanten van de nagel geven stevigheid en die valt weg als je de zijkanten afvijlt om puntige nagels te krijgen. Puntige nagels breken ook makkelijker af.

Als je per sé puntige nagels wil, wacht dan in elk geval tot de nagels minstens 3 mm uitsteken voordat je de zijkanten afvijlt.

Hou je nagels weg van harde oppervlakken

Je nagels zijn tot op zekere hoogte buigzaam maar zeker niet onverwoestbaar. Iedere keer als je nagels iets aanraken buigen ze een beetje door, en bij te veel druk kunnen ze breken. Met droge nagels moet je vooral in de zomer extra voorzichtig zijn bij het aanraken van harde oppervlakken.

Een tip voor het hydrateren

Arganolie is een natuurlijke olie die je nagels voedt en tegelijkertijd helpt de oliën die je lichaam produceert vast te houden. Arganolie is een krachtbron van anti-oxidanten en voedingsstoffen voor de nagels zoals Sterolen en essentiële vetzuren. Al deze stoffen doen je nagels bijzonder veel goed.

In het volgende artikel vertellen wij je alles wat je wilt weten over natuurlijke nagelverzorging.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!