Geen Slecht Zittend Haar Meer Door Deze Handige Tips

Geen Slecht Zittend Haar Meer

Je hebt dagen dat je haar niet goed zit en je hebt dagen dat ronduit slecht zit – dagen dat je niet van je droge haar afkomt hoeveel conditioner je ook gebruikt, of dagen dat elk eindje van elke haar gespleten lijkt. We hebben hier een paar frustraties over slecht haar opgenoemd en hoe je er mee om moet gaan.

Handige tips bij haarfrustraties

Een vettige hoofdhuid

Als je haar vet is komt dat door de hoofdhuid. Je haar moet met een heel klein beetje natuurlijke olie (talg genoemd) bedekt zijn, maar niet te veel. A

ls je haar vettig wordt is dat meestal een teken dat je haarfollikels te hard zijn gaan werken als antwoord op oorzaken zoals bijvoorbeeld warmte.

Olie in je haar is bedoeld om je haar te beschermen tegen vuil en schade door de zon. Te veel olie kan echter een probleem zijn. Als je last hebt van een vettige hoofdhuid is de juiste shampoo soms alles wat je nodig hebt.

Zoek producten die speciaal voor vet haar bedoeld zijn. Deze verwijderen het overtollige vet zonder je haren meteen helemaal kaal te strippen.

Droog haar

Droog haar is een veel voorkomend probleem dat veroorzaakt kan worden door warmte of door erfelijke aanleg. Ook onze haarverzorging kan echter aan droog haar bijdragen, bijvoorbeeld als we ons haar te vaak föhnen. Als je veel in het zwembad komt kan chloor eveneens broos haar veroorzaken.

Arganolie staat als haarproduct hoog aangeschreven en is erg goed in het terugbrengen van vocht in droog haar. Dat komt door de essentiële vetten en Sterolen die deze olie bevat.

Arganolie bedekt elke haar voor maximale bescherming en helpt het haar voor de rest van de dag vocht vast te houden. Het bevat ook anti-oxidanten die je haar goed beschermen en voeden!

Schilfers

Het behoeft geen betoog dat we allemaal een hekel hebben aan roos. Het jeukt, ziet er niet uit en is soms lastig kwijt te raken. Roos wordt veroorzaakt doordat de buitenste laag van je hoofdhuid in vlokjes loskomt.

Tot op zekere hoogte is dat normaal omdat onze huid constant dode huidcellen afstoot en vervangt door nieuwe. Maar als je hoofd er een beetje als een sneeuwbol uit begint te zien moet daar wat aan gedaan worden.

Bij ernstigere vormen van roos heb je ook nog een vettige hoofdhuid waardoor de roos nog moeilijker te behandelen is. Gelukkig kunnen huidartsen meestal een speciale shampoo voorschrijven waarmee je van je roos af kunt komen.

Broos haar

Wat gebeurt er wanneer je haar zijn natuurlijke elasticiteit verliest? Twee woorden: Gespleten eindjes. Gespleten eindjes worden veroorzaakt doordat de haarschacht kapot gaat en dit kan veroorzaakt worden door extreme droogheid.

Gebruik Arganolie om de haarschachten weer gezond te maken! Je haarstrengen hebben baat bij de voedingsstoffen in Arganolie zoals vitamine E, essentiële vetzuren, Sterolen en andere anti-oxidanten!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.