Waarom Polyfenolen Essentieel Zijn Voor het Lichaam

Waarom polyfenolen essentieel zijn voor het lichaam

De laatste tijd heb je misschien wel eens gehoord van polyfenolen. Polyfenolen worden de zogenaamde “essentiële elementen voor de levensduur” genoemd! Maar wat zijn Polyfenolen precies en hoe kan het lichaam ervan profiteren?

Polyfenolen: wat zijn het?

Polyfenolen zijn afkomstig uit plantaardig voedsel en staan bekend als anti-oxidanten. Ze helpen het lichaam gezonder te maken.

Hoewel er nog steeds onderzoek naar wordt gedaan, zijn medische experts van mening dat polyfenolen tal van voordelen hebben voor de gezondheid, zoals het reduceren van de risicofactoren voor ziekten aan de hart- en bloedvaten en het beschermen van de verschillende lichaamssystemen tegen het risico van de ontwikkeling van verschillende soorten terugkerende ziekten, en de schade die ze teweeg brengen.

waarom-polyfenolen-essentieel-zijn-voor-het-lichaam1

Polyfenolen en de voordelen voor de huid

Afgezien van de voordelen voor de gezondheid, hebben polyfenolen ook schoonheidsvoordelen. Het grootste orgaan van het lichaam, de huid, is degene die enorm profiteert van de schoonheidsvoordelen!

Door de anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen kunnen polyfenolen huidallergieën effectief verzachten en de huid reinigen!

Omdat polyfenolen anti-oxidanten zijn, hebben ze de mogelijkheid om huidveroudering te vertragen door het neutraliseren van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de nummer één boosdoener achter de fijne lijntjes en rimpels die de huid overnemen!

Polyfenolen zijn een actief bestandsdeel van Marokkaanse Arganolie. Deze olie is een natuurlijk extract van de Argannoot. Samen met andere anti-oxidanten die worden gevonden in Arganolie, beschermen polyfenolen de huid en houden ze deze jeugdig en gezond!

Eén van de beste voordelen van anti-oxidanten in huidproducten is de mogelijkheid om de bescherming tegen huidkanker te verhogen!

Het dagelijks aanbrengen van Arganolie is ideaal om de huid gezond te houden en goed te beschermen tegen beschadiging!

Je inname verhogen

Met al deze voordelen van polyfenolen, zouden we onze inname van deze stoffen moeten verhogen. Maar hoe doen we dit? Eigenlijk is dat heel eenvoudig, omdat er tal van voedingsmiddelen zijn die vol polyfenolen zitten!

Eet vers fruit en groenten!

De meeste groenten en fruit zitten boordevol polyfenolen, vooral degene met rijke kleuren, zoals rood, paars en zwart. Het is het beste om verse of vers gekookte vruchten en groenten te eten, omdat het raffinageproces van voedingsmiddelen de polyfenolen kan verwijderen. Maar matig verwarmen of matig koken, vernietigt polyfenolen niet. E

nkele voorbeelden van levensmiddelen die vol polyfenolen zitten, zijn bosbessen, veenbessen, zoete aardappelen, rode en paarse aardappelen, rode druiven en granaatappels. Volle granen en peulvruchten zitten ook vol met deze gezonde stoffen.!

waarom-polyfenolen-essentieel-zijn-voor-het-lichaam2

Drink drankjes boordevol polyfenolen!

Een andere uitstekende bron van polyfenolen zijn bepaalde sappen. Het geweldige van sapjes is dat ze gemakkelijk worden opgenomen door het lichaam. Als het om sap gaat dan is pure sap de ideale keuze.

Drink granaatappel- of bosbessensap. Rode druiven- en appelsap (ongefilterd) of cider zal je lichaam ook ontzettend veel polyfenolen geven. Koffie en thee zijn krachtbronnen van polyfenolen. Kies koffie of thee met cafeïne, omdat cafeïnevrije producten de polyfenolen kunnen verwijderen!

Je kunt proosten op je gezondheid met rode wijn of bier, omdat ook dit uitstekende bronnen zijn! Vergeet niet om met mate te drinken.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!