Geef je traditionele keuken een gezonde twist – biefstuk stroganoff pasta met voedzame broccoli. Stroganoff is een heerlijke biefstuk met zure room erdoorheen voor wat extra smaak. De broccoli is een interessante (om nog maar niet te zeggen voedzame) toevoeging aan het gerecht. Dit recept kost je ongeveer een half uur om klaar te maken en is genoeg voor vier borden.
Wat je nodig hebt:
- Grote gedroogde noedels – Een half pond.
- Broccoli roosjes – Een pond is genoeg.
- Zure room – 120 ml, bij voorkeur vetarm
- Mierikswortel – Ongeveer 1-1½ theelepel
- Verse dille– een halve theelepel
- Biefstuk – Ongeveer een pond
- Ui – een kleine ui, in schijfjes van 1 cm gesneden
- Geperste knoflook– ongeveer een halve theelepel
- Bakolie – een eetlepel
- Bloem– 4 theelepels
- Zwarte peper – een halve theelepel, gemalen
- Runderbouillon – Ongeveer 400 ml
- Tomatenpuree –3 eetlepels
- Worcestershire saus– Een theelepel
- Culinaire Arganolie – 2 schepjes voor een nootachtige en gezonde toevoeging
Aanwijzingen
Begin met het klaarmaken van de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voordat de noedels klaar zijn de broccoli toe. Als het klaar is afgieten en in een aparte pan of schaal bewaren. Maak in de tussentijd de saus door zure room, mierikswortel en dille te mengen. Goed roeren en in een schaal afdekken. In de koelkast af laten koelen totdat het tijd is om op te dienen.
Snij het vlees in hapklare brokjes. Vergeet niet het vet eraf te snijden. Verdeel het vlees in twee helften en bak één helft in een braadpan in hete olie samen met de ui en de knoflook. Zorg dat de ui gaar is voordat je het van het vuur afhaalt; je bepaalt zelf hoe doorgebakken je de biefstuk wil hebben. Bak daarna de andere helft van het vlees op dezelfde manier.
Voeg als dat klaar is de eerste helft weer toe en voeg peper en bloem toe. Goed roeren totdat alle stukken vlees bedekt zijn. Voeg bouillon, tomatenpuree en Worcestershire saus toe. Zorg dat het geheel dik en schuimend is. Nog minstens één minuut langer verhitten.
Nu ben je klaar om op te dienen en haal je het mengsel van zure room uit de koelkast. Schep twee lepels van de biefstuk stroganoff over de pasta en daar weer wat zure room bovenop. Vergeet niet om het geheel af te maken en er nog wat culinaire Arganolie overheen te sprenkelen!
Jouw gezin verdient het om verwend te worden. En deze gezonde en lekkere biefstuk stroganoff pasta doet precies dat! Je moet er niet raar van staan kijken als je dit gerecht hierna nog heel vaak moet maken!
Deel dit artikel over een gezonde en lekkere traktatie met je vrienden! Sharing is caring!