Draag niet Alleen Nagelkunst! Hou je Nagels Ook Gezond!

Draag niet Alleen Nagelkunst! Hou je Nagels Ook Gezond!

Veel mensen zijn tegenwoordig verslaafd aan nagelkunst. We houden ervan onze nagels in verschillende kleuren en designs te dragen. Maar met al deze nagelpret kunnen we de gezondheid van onze nagels op het spel zetten.

Heb je ooit nagedacht over de gezondheid van je nagels? Niet veel mensen doen dit. We denken vooral aan welke kleur we op onze nagels zullen lakken of welke nagelkunst het leukst zal zijn om te dragen.

Maar met alle beschikbare opties voor je nagels en veel mensen die in de verleiding komen om hun nagellak elke dag of om de twee dagen te veranderen, kunnen onze nagelbedden flink beschadigd worden!

Als we aan onze nagels denken, dan moeten we niet alleen denken aan hoe mooi ze eruit zullen zien in een bepaalde kleur of design. We moeten in de eerste plaats nadenken over de gezondheid.

Zo nu en dan je nagels lakken is niet slecht voor je nagels, maar dit is alleen het geval als je ervoor zorgt dat je nagels gezond zijn en goed gevoed worden.

Maar hoe kun je je nagels gezond houden?

De nagels gezond houden

Eet gezond en evenwichtig

Meestal geven de nagels een teken als er iets mis is met het lichaam. Bepaalde veranderingen in het uiterlijk van de nagel, zoals de kleur of de textuur, zijn meestal een indicatie van een onderliggend gezondheidsprobleem. Maar de nagels kunnen ook broos worden en gemakkelijk scheuren als ze niet goed gevoed worden.

Je voeding speelt een grote rol in de conditie van je nagels. Tegenwoordig voeden veel mensen hun lichaam met niets anders dan junk food. Natuurlijk vullen we onze maag ermee, maar omdat er niet veel voedingsstoffen zitten in de voeding die we ons lichaam bieden, is het resultaat een ongezond lichaam inclusief een ongezond paar nagels.

Een evenwichtig dieet wordt aanbevolen. Je zou ervoor moeten zorgen dat je maaltijden de drie voedselgroepen bevatten, ook wel bekend als de go, grow en glow voedingsmiddelen.

Het is ook enorm goed om voedingsmiddelen te eten die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals vitamine C, E en A, en B- vitaminen. Deze voedingsstoffen helpen de nagels goed te voeden, waardoor ze sterker worden en niet makkelijk breken.

Essentiële vetzuren worden ook aanbevolen, omdat ze de nagels en nagelriemen hydrateren.

Week je nagels in de goedheid van Arganolie

Marokkaanse Arganolie is ideaal in een weekbad voor de nagels. Deze olie zit boordevol anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur en polyfenol. Deze voedingsstoffen maken de nagels niet alleen sterker, ze beschermen de nagels ook tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Marokkaanse Arganolie bestaat bovendien voor 80% uit essentiële vetzuren, dus regelmatig een weekbad zal betekenen dat zowel je nagels als je nagelriemen worden gehydrateerd, waardoor problemen met het omgaan met droge en broze nagels wordt vermeden.

Sterolen zijn een andere component van de olie die helpen bij het hydrateren van de nagels!

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het beste voor je nagels kunt gebruiken.

Draag bescherming

Hiermee bedoelen we het dragen van rubberen handschoenen wanneer we de afwas of de was doen, omdat zeep agressieve chemicaliën bevat die nagels uitdrogen. Water kan je nagels ook zwak en broos maken.

Draag altijd werkhandschoenen als je timmert of in de tuin werkt om schade aan je nagels te helpen voorkomen!

Deel dit artikel over nagelkunst met je vrienden! Sharing is caring!