Kan Het Roken van Sigaretten Acne Veroorzaken?

Kan Het Roken van Sigaretten Acne Veroorzaken?

Er is een wereldwijde inspanning om het roken te verminderen of helemaal te stoppen. Volgens talrijke studies veroorzaakt deze slechte gewoonte elk jaar 3 miljoen doden over de hele wereld.

Hoewel velen roken alleen zien als een slechte gewoonte die moeilijk is te stoppen, is het eigenlijk een dure ondeugd die niet alleen vele vormen van kanker, pijn en onnoemelijk lijden veroorzaakt, maar ook miljarden dollars kost aan gezondheidzorg.

Er is geen genie voor nodig om te zien dat deze gewoonte veel negatieve effecten op het lichaam veroorzaakt, maar het is nog steeds niet duidelijk of roken echt een verband heeft met acne. Het is waar dat er nog steeds veel bewijs nodig is om roken te koppelen aan acne.

Een studie die in 2006 in het Journal of Investigative Dermatology bekend werd gemaakt, onthult dat deelnemers die actieve rokers waren een minder ernstige vorm van acne hadden in vergelijking met deelnemers die niet rookten.

De studie werd uitgevoerd onder 27.083 jonge mannen en er werd geobserveerd gedurende een periode van 20 jaar.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie bij acne kunt gebruiken:

In 2007 werd er een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift van de European Academy for Dermatology and Venereology, waarbij de resultaten aantoonden dat de vrouwelijke deelnemers significant minder acne hadden, terwijl er bij mannelijke deelnemers die rookten geen noemenswaardig verband werd aangetoond tussen de variabelen acne en roken. Deze studie werd uitgevoerd onder 594 deelnemers.

Een andere studie die gepubliceerd werd in 2001 in de British Journal of Dermatology staat eigenlijk lijnrecht tegenover deze bevindingen. Aan deze specifieke studie namen 896 personen deel en de resultaten toonden aan dat rokers juist de neiging hebben om meer acne te ontwikkelen en hoe zwaarder de “rokende ” deelnemers rookten hoe slechter hun acne werd.

In een meer recente studie, uitgevoerd in 2009, gaven de resultaten een zeer sterk verband weer tussen roken en acne die niet-inflammatoire is. Maar andere recente studies toonden geen verschil in statistieken tussen rokers en niet-rokers met betrekking tot acne.

Met deze tegenstrijdige resultaten in tal van studies, is het inderdaad nodig dat de medische onderzoeksgemeenschap meer onderzoek zou moeten doen en meer gegevens zou moeten verzamelen om een oordeel te kunnen vellen over het verband tussen roken en acne. Maar het is een feit dat roken negatieve gevolgen heeft op de huid.

kan-het-roken-van-sigaretten-acne-veroorzaken-en-de-huid-beschadigen2

Hier zijn de feiten!

  1. Het roken van sigaretten vernauwt de bloedvaten en heeft een schadelijk effect op tal van lichaamsdelen. Het is zelfs zo dat roken de cellen beschadigt die de organen van het lichaam verbindt, alsmede het grootste orgaan van het lichaam, de huid.
  2. Deze slechte gewoonte veroorzaakt ook een ontstekingsreactie in het lichaam, wat leidt tot een lange lijst van ziekten, waaronder huidziekten, zoals slechte wondgenezing en psoriasis. Ook wordt aangenomen dat roken een verband heeft met huidkanker.
  3. Roken heeft een negatieve invloed op het uiterlijk van de huid. Het staat in verband met rimpels en vroegtijdige huidveroudering. Dit komt omdat roken vrije radicalen creëert en vrije radicalen zijn schadelijk voor de huidcellen en ons DNA. Ook de collageenproductie vermindert enorm en eiwitten van de huid gaan achteruit, dit staat er allemaal om bekend de huid te verouderen.

Deel dit artikel over de link tussen sigaretten en acne met je vrienden! Sharing is caring!