Warm Je Wintermaaltijden op met een Stoofpot van Rundvlees

Warm Je Wintermaaltijden op met een Stoofpot van Rundvlees

Een koude winter vraagt om warme eenpansmaaltijden met vlees en ingrediënten waar je van opwarmt. Een gerecht dat ik kan aanbevelen is een stoofpot van rundvlees. Het is niet alleen erg lekker, maar het vult ook goed en een stoofpot houdt je in het koudste jaargetijde goed warm.

Vandaag maak je kennis met een ander soort stoofpot. Deze stoofpot heeft een rijkere smaak en voegt voor jou en jouw gezin iets nieuws toe aan dit gerecht.

Zo maak je deze heerlijke stoofpot

Ingrediënten

  • 2 ½ pond rundvlees in blokjes van 2 cm
  • 2 blikjes (400 ml) gemengde groenten in sap
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 3 hele aardappelen, geschild en in stukjes gehakt
  • 1 blikje (400 ml) tomaten, gehakt of geperst
  • 1 blikje runderbouillon
  • Een halve theelepel zwarte peper

De Stoofpot Klaarmaken

Doe de 2 eetlepels olie in de pan. Verhit de olie een paar minuten op hoog vuur en voeg dan uien, peper, knoflook en de vleesblokjes toe. Goed roeren en laten bakken voor 10 minuten of totdat het vlees bruin is. Voeg de overige ingrediënten toe en breng al roerend aan de kook.

Breng het vuur terug naar de middelste stand en doe het deksel op de pan. Laten koken voor een uur of totdat het vlees gaar is.

Je kunt eventueel ook hazelnoot olie gebruiken. Maar als je niet durft te experimenteren hou het dan gewoon bij plantaardige olie.

Koken volgens beproefd recept heeft een grotere kans op een smakelijk resultaat. Maar als je tijd hebt probeer dan eens wat anders. Zorg er wel voor dat er altijd iemand bij is om het nieuwe gerecht voor te proeven.

Het beste is om een van je kinderen je nieuwe stoofpot te laten proeven zodat je een idee hebt of je kinderen het lekker zullen vinden.

Arganolie is een goed ingrediënt om na het koken aan het gerecht toe te voegen. Deze Marokkaanse olie heeft een sterke nootachtige geur en daarom gebruiken we er maar een heel klein beetje van. Je hebt echt maar een klein beetje Arganolie nodig om de stoofpot een rijkere smaak te geven. Te veel en je hebt een te nootachtige geur en smaak in je maaltijd.

Natuurlijk zijn er ook andere gerechten met rundvlees als hoofdgerecht die in één pan kunnen worden klaargemaakt. Maar deze stoofpot is makkelijk klaar te maken en heeft een rijke smaak die door jou en je gezin zeker zal worden gewaardeerd. Neem deze stoofpot dus op in je winterse maaltijden.

Het koudste seizoen van het jaar wordt er warmer door en helemaal als de stoofpot samen met familie, geliefden of goede vrienden wordt gegeten.

Deel dit artikel over een stoofpot van rundvlees met je vrienden! Sharing is caring!