Tijdloze Schoonheid: Zeg Vaarwel tegen Gebarsten Lippen

Tijdloze Schoonheid Zeg Vaarwel tegen Gebarsten Lippen

Vrouwen worden waarschijnlijk ijdel geboren. Welke vrouw vertelt je vrijwillig haar leeftijd behalve dan op officiële formulieren?

Vrouwen willen geen huid die er ouder uitziet dan ze is. Maar er is geen genezing voor ouder worden behalve wanneer iemand de bron van eeuwige jeugd ontdekt.

Ouder worden is een natuurlijk proces en er is niets mis met een oudere huid. Echt niet. Maar ik zou mezelf voor de gek houden als ik niet toegaf dat ik meer aandacht aan mijn huid besteed nu ik ouder word.

Droogheid, rimpels, fijne lijntjes en leeftijdsvlekken zijn zo maar een paar zichtbare tekenen van het ouder worden. Dit is waarom vrouwen continu bezig zijn met schoonheidsprogramma’s die veroudering van de huid nog even uitstellen.

Het valt op dat veel aandacht wordt besteed aan de huid van gezicht en lichaam, maar dat de lippen en de huid rondom de lippen worden verwaarloosd. Resultaat: droge en gebarsten lippen, en ook het gebied rondom de lippen ziet er vaak schilferachtig uit.

Hoe ontstaan gebarsten lippen?

Je lippen hebben geen klieren die olie aanmaken. Andere delen van het lichaam wel, maar je lippen hebben geen natuurlijke beschermende olie als verdediging tegen vochtverlies. Droge lucht (in de zomer) en koude lucht (in de winter) beroven je lippen nog meer van het broodnodige vocht. Hierdoor gaan ze barsten.

Hoe kun je gebarsten lippen voorkomen?

Je lippen likken geeft wel even verlichting maar niet voor lang. Je speeksel maakt namelijk het droge en strakke gevoel erger omdat het verdampt en je lippen daardoor nog meer vocht verliezen. Hier volgen enkele effectievere manieren om gebarsten lippen te behandelen en te voorkomen dat lippen droog worden.

  • Gebruik lippenbalsem. Dit is overal te koop. Kies een product dat voor jou goed werkt en niet nog meer irritatie veroorzaakt.
  • Gebruik zo weinig mogelijk lippenstift. De ingrediënten in lippenstift veroorzaken vaak droge lippen. Kies een vochtinbrengende lippenstift die je lippen van vocht voorziet. Gebruik geen lippenstift als je lippen al gebarsten zijn.
  • Bijt niet op je lippen. Het afbijten van de losse huid veroorzaakt een scheurtje in het weefsel. Dit kan gaan bloeden en heeft dan geruime tijd nodig om weer te genezen.
  • Hydrateren is de sleutel om gebarsten lippen te voorkomen. Drink veel water om van binnenuit vochtig te blijven. Zorg dat je altijd een fles water bij de hand hebt. Geeft wat smaak aan je water door er een schijfje citroen aan toe te voegen of een stukje appel of aardbeien.
  • Vul het vocht weer aan. Geef je lippen de kans om vocht aan te vullen door ‘s nachts Arganolie aan te brengen. Masseer zachtjes een paar druppels op je lippen en op de huid rondom je lippen. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren die je lippen voeden. Het bevat ook vitamine E en anti-oxidanten, voedingsstoffen met verjongende eigenschappen. Deze kunnen helpen je lippen zacht te houden en rimpels rondom de lippen weg te houden.

In deze Youtube video laten we je zien hoe je arganolie op je lippen aanbrengt voor mooie zachte lippen.

Deel dit artikel over hoe af te komen van gebarsten lippen met je vrienden! Sharing is caring!