Voet- en Nagelverzorgings Tips: Zet Je Beste Beentje Voor

Voet- en Nagelverzorgings Tips Zet Je Beste Beentje Voor

Je voeten hebben in jouw tijd van leven meer dan 150.000 kilometer lopen in het vooruitzicht. Door al dat lopen, rennen en ronddragen van een zware last (jijzelf!) zijn je voeten de meest misbruikte delen van je lichaam.

Extra factoren zoals de elementen, ouder worden en verkeerde verzorging kunnen een hoop problemen veroorzaken voor huid en nagels. Het is daarom belangrijk dat je goed voor je voeten en nagels zorgt en deze af en toe wat extra verwent.

Verwen ze een beetje!

Was je voeten elke dag.

Was je voeten in warm, niet heet, water. Meet de watertemperatuur (32 tot 35 graden Celsius) of gebruik je ellebogen als je geen thermometer hebt. Hou je voeten niet te lang in het water zodat ze naderhand niet te droog worden. Te lang in het water zitten kan ook je nagels zwak en broos maken.

Droog je voeten goed af.

Je kunt talkpoeder of maizena gebruiken om de huid tussen je tenen droog te houden. Natte voeten zijn een voedingsbodem voor bacteriën die schimmelinfecties kunnen veroorzaken.

Hydrateer voor zachtheid en sterkte!

Hou je voeten zacht en glad door vochtinbrengende lotions en crèmes te gebruiken. Wrijf wat lotion, olie of crème over de boven- en onderkant van je voeten.

Door de huid gehydrateerd te houden voorkom je droge voeten en gebarsten hielen. Goed hydrateren verhindert ook dat je nagels uitdrogen en gevoelig worden voor splijten en barsten.

Kies een moisturizer als Arganolie. Masseer elke avond voordat je naar bed gaat deze 100% natuurlijke olie op je voeten, nagelbedden en de huid rondom je nagels.

Arganolie zit vol met essentiële vetzuren die de huid gehydrateerd houden en verhinderen dat nagels broos en zwak worden. Het zit ook vol met vitamine E en anti-oxidanten met verjongende eigenschappen die je voeten en nagels mooi en gezond houden.

Exfoliëren!

Verwijder likdoorns, eelt en dode huidcellen door te exfoliëren. In de winkel zijn volop exfolianten verkrijgbaar. Lees de etiketten goed en kijk of er schadelijke chemicaliën in zitten.

Snij nooit met een schaar, mes of scheermesjes in een likdoorn of in eelt.

Je kunt ook puimsteen gebruiken om te exfoliëren. Wrijf voorzichtig en in één en dezelfde richting om beschadiging en scheuren van de huid te voorkomen.

Door een of twee maal per week te exfoliëren kunnen nieuwe huidcellen de oude vervangen.

Geniet van een pedicure.

Knip regelmatig je teennagels recht af. Hiermee voorkom je ingegroeide teennagels. Vijl je nagels regelmatig met een nagelvijltje en beweeg daarbij weer steeds in één en dezelfde richting. Te fanatiek vijlen kan je nagels doen chippen of barsten.

Of je het nu zelf doet of professioneel laat doen, regelmatige pedicure verzekert dat je voeten altijd goed verzorgd zijn. Breng nagellak alleen op schone nagels aan en laat deze nooit langer dan 10 dagen zitten. Dit voorkomt gevlekte en broze nagels.

Zet je beste beentje voor. Volg deze tips op voor zachte, gladde voeten en sterke nagels.

Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!