Krijg Zelfs in de Winter een Gave Huid

Krijg Zelfs in de Winter een Gave Huid

Je huid gaaf houden kan in de winter een hele opgave zijn. Er zijn verschillende problemen te bestrijden zoals schilfers, barstjes en droogheid. Dit komt doordat de lucht om je heen in de winter droger is. Verwarrend misschien omdat het winter is en koud. Maar inderdaad, juist omdat het koud is daalt de luchtvochtigheid.

Er zijn verschillende manieren om zeker te zijn van een gave huid en vandaag leer je daar meer over.

Hydrateer je Huid

Je zou deze winter vochtinbrengende producten op je huid moeten aanbrengen. Een goede natuurlijke vochtinbrenger is Arganolie. Deze olie is rijk aan vitamine E en helpt vocht vast te houden. Tegelijkertijd voedt het de cellen die je huid glanzend en gezond houden. Zonnebrandlotion heb je misschien ook nodig want ook tijdens de winter is er UV straling. In combinatie met de lage luchtvochtigheid kan dit de huid behoorlijk beschadigen. Gebruik ook voor je bad of douche zeep die rijk is aan moisturizers. Ook dit helpt je huid vochtig te houden.

Exfolieer je Huid

Oude huid moet afgeschud worden om plaats te maken voor nieuwe huid. Door je huid te exfoliëren gaat deze er jonger en gezonder uitzien. Gebruik exfolianten met beredruif en moerbei extract. Je kunt voor het exfoliëren ook speciale zeep met Arganolie gebruiken. De voedingsstoffen in deze olie helpen bij het herstel van de huid en het vervangen van de oude huidcellen. Maar pas op voor exfolianten die snel resultaat beloven. Deze kunnen namelijk te ruw zijn voor de huid waardoor deze rood kan worden. Dat is waarom je op safe moet spelen en natuurlijke exfolianten moet gebruiken.

Gebruik Zonnebrandlotion

Ook in de winter schijnt de zon. En door de lage luchtvochtigheid kan zonlicht toch behoorlijk schadelijk zijn voor je huid. Breng dus zonnebrandlotion aan met een beschermingsfactor van tenminste 15. Je zou het zelfs enkele malen per dag moeten aanbrengen omdat de kou maakt dat het snel van je huid af gaat.

Bescherm je Lippen

Breng lippenbalsem aan zodat je lippen niet gaan barsten. Vergeet ook niet de lippen te beschermen tegen zonlicht. Kies een lippenbalsem met beschermingsfactor van 15 of meer. Breng de balsem net als de zonnebrandlotion meerdere malen per dag aan.

Gezonde Levensstijl

Gezond eten heeft ook effect op de buitenkant. Eet dus veel groenten en fruit tijdens de winter en drink veel vocht. Je zou ook aan lichaamsbeweging en workouts moeten doen. Misschien voel je je door de kou een beetje sloom maar dit kun je tegengaan door hete soep en stoofpot te eten.

Blijf zo veel mogelijk thuis

In huis heb je temperatuur en vochtigheid onder controle. Een bevochtiger kan helpen de lucht in je huis vochtig te houden wat erg goed voor je huid is. Ook kun je in huis jezelf beter van zonlicht afschermen. En als je toch de deur uit moet, beperk dit dan tot een minimum. Het weer buiten heb je niet onder controle. Buiten heb je van alles nodig om je huid te beschermen.

Nu dat je weet hoe je in de winter een gave huid kunt houden zul je geen problemen meer hebben om je huid tijdens de kou mooi te houden.

Deel dit artikel over een gave huid in de winter met je vrienden! Sharing is caring!