Hoe Kun Je Baat Hebben Bij Arganolie?

Hoe Kun Je Baat Hebben Bij Arganolie?

Het woestijngebied in het zuidwesten van Marokko heeft de wereld Arganolie gebracht. Deze olie is langzamerhand een van de meest gevraagde schoonheidsproducten in de moderne wereld geworden. In het verleden kreeg deze Marokkaanse olie nooit zo veel aandacht. Er was nauwelijks of geen interesse in de olie of in de Argan fruitbomen waar de olie uit gewonnen wordt.

Het moeizame proces om Arganolie te winnen

In Marokko beschouwt men de Argan fruitboom als levensboom. De mensen in Marokko geloven dat het deze boom is die de bodem onderhoudt. De olie wordt ter plaatse gebruikt om ziektes te behandelen, in de keuken en als schoonheidsproduct.

Het proces om de olie te winnen vereist ongeveer 20 uur hard werk. In Marokko zijn het de Berbervrouwen die dit werk doen. Het proces begint met het plukken van de noten uit de bomen.

Vervolgens worden de noten onder de hitte van de zon gedroogd en, eenmaal gedroogd, met stenen opengemaakt om de zaden eruit te halen. De schalen worden als brandstof gebruikt en de zaden worden geroosterd.

Nadat de zaden geroosterd zijn wordt water toegevoegd en worden de zaden vermalen tot een dikke rijke pasta. Door de pasta tussen de handpalmen samen te kneden wordt dan uiteindelijk de olie gewonnen.

Het is nogal een bewerkelijk proces maar vanwege zijn vele voordelen is de olie toch de moeite waard om zo hard voor te werken.

Hoe kun jij bij Arganolie baat hebben?

Voordelen voor de Huid

Dit vloeibare goud bevat 80% essentiële vetzuren, Vitamine E en ook anti-oxidanten die de huid weer tot leven brengen. Een droge of gebarsten huid kan weer zacht worden omdat deze olie de huid hydrateert. Je kunt de olie over je hele lichaam gebruiken inclusief je gezicht.

Regelmatig gebruik van deze olie voorkomt schade aan de huid door vrije radicalen. De olie helpt ook bij het tegengaan van rimpels en lijntjes op je huid. Als je huid geïrriteerd is en een branderig aanvoelt, kan deze olie dit oncomfortabele gevoel verlichten.

Een ander voordeel van de olie is dat het je spierweefsel jong houdt. En tot slot helpt de olie ook bij het bestrijden van huidproblemen.

Voordelen voor het Haar

Deze wonderolie is ook nuttig bij het verhinderen van haarverlies en dermatitis op de hoofdhuid. Als je niet meer constant op je hoofd wil krabben vanwege de roos zou je deze olie op je hoofdhuid moeten gebruiken!

Verlichting van Pijn

Deze olie uit Marokko wordt ook bij massages gebruikt. Als je last hebt van reuma of gewrichtspijn zal het gebruik van deze olie bij een massage de pijn verlichten.

Gezonde Smaak

Deze olie voegt niet alleen smaak toe aan salades, vlees- en visgerechten, het is ook nog eens goed voor je hart omdat het geen cholesterol bevat.

Sprenkel gerust wat van deze olie over je groentesalade of gegrilde vis- of vleesgerechten. Het voegt een extra nootachtige smaak aan je maaltijden toe.

Met al deze voordelen is het geen wonder dat de moderne wereld zo dol is op Arganolie.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.