Voorkom Voortijdige Huidveroudering met Arganolie!

Voorkom Voortijdige Huidveroudering met Arganolie!

Voor veel vrouwen is huidveroudering het meest gevreesde aspect van ouder worden. Hoewel veroudering van de huid van nature deel uitmaakt van het leven en geen serieus gezondheidsprobleem is, heeft het wel degelijk invloed op iemands gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Vrouwen die net 30 zijn geworden, denken dat huidveroudering iets is dat alleen bij oudere vrouwen voorkomt en dat ze er nog lang niet mee te maken hebben. Maar de waarheid is dat huidveroudering op jonge leeftijd kan voorkomen en iemands leeftijd heeft daar weinig mee te maken. Hoe je voor je huid hebt gezorgd (en niet gezorgd) heeft meer effect op hoe je huid eruit ziet dan je leeftijd.

Ouder worden en huidveroudering

Het is waar dat naarmate ons lichaam ouder wordt, onze huid tekenen gaat vertonen van veroudering. Dit zijn de belangrijkste veranderingen die plaatsvinden in je huid als je ouder wordt.

  • De talgklieren van je huid beginnen minder olie te produceren. Dit leidt tot een droge huid.
  • Je huid begint ook zijn collageen en elastine te verliezen die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van je huid. Als je collageen en elastine begint te verliezen, zullen rimpels zich ontwikkelen en zal de huid gaan hangen.
  • Het lichaam produceert ook minder melanine. Melanine bepaalt niet alleen onze huidskleur, het beschermt ons ook tegen de ongenadige effecten van de zon. De UV-stralen van de zon creëren chaos in ons lichaam, dringen diep door in de huid en vernietigen collageen en DNA.
  • Naarmate je ouder wordt, kan je huid beschadigde huidcellen niet meer zo snel repareren en helen als toen je jonger was.

Al deze dingen zijn gewoon een natuurlijk proces. Als we ouder worden, krijgen we rimpels, fijne lijntjes en een hangende huid. Maar maak de vergissing niet om te denken dat deze tekenen van huidveroudering zich alleen maar openbaren als je 50 of 60 bent. Deze tekenen van veroudering kunnen al heel vroeg op je huid te zien zijn. Maar als je goed voor je huid zorgt en een geweldig huidverzorgingsproduct hebt, kun je voortijdige huidveroudering voorkomen.

Het voorkomen van voortijdige huidveroudering

Hoe voorkom je voortijdige huidveroudering? Hier zijn een aantal nuttige tips!

  • Smeer je altijd in met een zonnebeschermer als je naar buiten gaat. Ongeacht hoe lang of kort je naar buiten gaat. En als je voor langere tijd buiten bent, zou je natuurlijk meer zonnebrandcrème moeten opsmeren. Je kunt hier niet alleen voortijdige huidveroudering mee voorkomen, je kunt ook voorkomen dat je huidkanker krijgt.
  • Stop met roken! Sigaretten bevatten nicotine die de bloedvaten vernauwen en daardoor de huidcellen beroven van zuurstof, en de benodigde voedingsstoffen.
  • Eet gezond! Gezond eten is ontzettend goed voor je hele lichaam, waaronder je huid. Dagelijks een uitgebalanceerde maaltijd is ideaal. Je zou ook veel fruit en groenten moeten eten die boordevol anti-oxidanten zitten, en vis die veel essentiële vetzuren bevatten, omdat deze huidveroudering voorkomen.

    Vind je het lastig om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Probeer dan ook eens Marley Spoon! Zij leveren een box vol verse ingrediënten om je nieuwe inspiratie te geven.

  • Smeer regelmatig Marokkaanse Arganolie op je huid! Marokkaanse Arganolie voorkomt op effectieve wijze veroudering van de huid, omdat het vol anti-oxidanten zit, zoals vit E, polyfenolen, ferulinezuur etc. maar ook essentiële vetzuren.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!