Huidveranderingen Tijdens de Zwangerschap!

Huidveranderingen Tijdens de Zwangerschap!

Zwangerschap zorgt ervoor dat de hormonen van een vrouw volledig in de war raken. De plotselinge ommezwaai in de hormonen zorgt voor veranderingen die meestal via de huid tot uiting komen.

Natuurlijk heeft niet elke zwangere vrouw te maken met dezelfde huidveranderingen, maar waar het eigenlijk om gaat is dat deze veranderingen ten goede of ten slechte kunnen zijn.

Lees hier meer over de meest voorkomende huidveranderingen bij zwangere vrouwen.

Stralende huid

Heb je ooit gehoord dat zwangere vrouwen stralen? Nou, voor sommige vrouwen is dit echt waar en straalt het van het gezicht af. Meestal is deze gloed te zien tijdens de 1e 3 maanden van de zwangerschap. Dit komt omdat in deze periode de bloedstroom in de vaten die precies onder de huid lopen, verhoogt. Daarom hebben sommige zwangere vrouwen rode wangen.

Tijdens de zwangerschap activeren hormonen ook de afgifte van olie in de huidklieren, dit is de reden van deze glanzende uitstraling. Als je dit soort gloed op je huid ziet dan ben je één van de aanstaande moeders die geluk heeft. Dus geniet van de complimenten die je krijgt toegeworpen over je stralende uiterlijk.

Zorg ervoor dat je voldoende rust en slaapt en hou je lichaam gehydrateerd. Blijf ook goed voor je huid zorgen.

huidveranderingen-tijdens-de-zwangerschap1

Zware acne

Sommige zwangere vrouwen hebben niet zo veel geluk met hun huidveranderingen. In plaats van een stralende huid kunnen ze te maken krijgen met zware acne. Dit is heel normaal, omdat er een gebrek is aan evenwicht in je hormonen. Het is net alsof je je tienerjaren weer helemaal opnieuw beleeft.

Om je acne probleem aan te pakken, kun je het beste een dermatoloog raadplegen. Het is ook beter om organische huidverzorgingsproducten te gebruiken die geen schadelijke ingrediënten bevatten, zoals Marokkaanse Arganolie.

Veel huidverzorgingsproducten die vandaag de dag in de winkels liggen, en zelfs de populaire merken, bevatten ingrediënten die giftig zijn voor het menselijk lichaam, wat natuurlijk invloed zal hebben op de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder.

Voordat je een huidverzorgingsproduct in aanraking laat komen met je huid, moet je denken aan je eigen welzijn en dat van je baby. Controleer de ingrediënten. Enkele schadelijke chemicaliën die vaak worden aangetroffen in schoonheidsproducten zijn: parabenen, parfum, DEA, TEA, MEA en ftalaten.

Gevoeligheid van de huid

Sommige zwangere vrouwen krijgen te maken met veel huiduitslag. Dit is niet meer dan normaal en meestal verdwijnt deze huiduitslag na het laatste trimester van de zwangerschap of na de bevalling.

Sommige zwangere vrouwen worden gevoelig voor bepaalde chemische stoffen of ingrediënten in hun huidverzorgingsproducten. Ze hebben waarschijnlijk ook last van warmte-uitslag, omdat zwangerschapshormonen ook van invloed zijn op de zweetklieren.

Als je huid gevoelig wordt voor huidverzorgingsproducten die je hebt gebruikt, neem dan contact op met je dermatoloog en vraag in de tussentijd om een alternatief product.

Om te voorkomen dat je warmte-uitslag krijgt, kun je het beste comfortabele, katoenen kleding dragen.

huidveranderingen-tijdens-de-zwangerschap2

Striae

Veel zwangere vrouwen krijgen deze onwelkome striae. Om te voorkomen dat je dit krijgt, kun je regelmatig je buik, dijen en armen insmeren met Marokkaanse Arganolie. De olie zit boordevol vitamine E, dat erom bekend staat de ontwikkeling van striae te voorkomen.

Deze olie bevat ook essentiële vetzuren en andere anti-oxidanten die helpen de huid gezond te maken en de mogelijke afbraak van de huidelasticiteit te vermijden, waardoor striae wordt voorkomen. Als je al striae hebt, dan zal een regelmatig gebruik van deze olie helpen het minder zichtbaar te maken.

Bekijk hier ook onze instructievideo over hoe je arganolie het beste aanbrengt bij striae

Deel dit artikel over de huid tijdens de zwangerschap met je vrienden! Sharing is caring!