Voorkom Losse Velletjes en Mogelijk Vervelende Infecties

Losse Velletjes Vervelend

Er weleens gezegd dat voorkomen beter is dan genezen en dit is absoluut waar. Dit oude gezegde is ook van toepassing op nijnagels.

Hoewel alleen al de gedachte aan nijnagels veel mensen vervult met afschuw, wordt er niet veel nagedacht over het voorkomen ervan.

Het is waar dat een nijnagel niet zo’n ernstig gezondheidsprobleem is, maar als het niet behandeld wordt, kan het leiden tot serieuze infecties.

Meest gebruikelijke oorzaken van nijnagels

De meest gebruikelijke oorzaken van nijnagels zijn nagelbijten, een zwak nagelbed, een manicure die de mist in is gegaan en het vaak scheuren van de nagelriemen. Een andere reden is niet goed weten hoe je nagels goed moet knippen. Velen van ons maken zich hier schuldig aan. Dus het is niet zo verrassend om te lezen dat nijnagels bij veel mensen regelmatig voorkomen.

Hoe kun je nijnagels vermijden?

Hydrateer je handen en nagels met Marokkaanse Arganolie

Hoewel je makkelijk nijnagels kunt krijgen, kun je ook makkelijk voorkomen dat je ze krijgt. Een goede manier om te voorkomen dat je een nijnagel krijgt, is om je handen en nagelbedden te hydrateren.

Marokkaanse Arganolie is een perfect wapen om nijnagels te voorkomen. Je kunt het gebruiken om zowel je handen als je nagelbedden te hydrateren.

Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E, waarvan bewezen is dat het een krachtige vochtinbrenger is. Het bevat ook essentiële vetzuren die je nagels zowel hydrateren als versterken.

Het enige wat je hoeft te doen, is je nagels regelmatig of ten minste driemaal per week in te smeren om ze gehydrateerd te houden.

Vergeet niet om deze simpele handeling te doen zodat je kunt voorkomen dat je een nijnagel krijgt.

voorkom-losse-velletjes-en-mogelijk-vervelende-infecties3

Stop met nagelbijten

Nagelbijten is geen gezonde gewoonte en dit alleen zou al genoeg moeten zijn om ermee te stoppen. Je zult niet alleen makkelijker nijnagels krijgen als je op je nagels bijt, maar je stelt jezelf ook bloot aan verschillende microben die vervelende infecties kunnen veroorzaken.

Beloon jezelf met een goede manicure

Met een manicure voel je jezelf in de watten gelegd. Het is een geweldige manier om stress de kop in te drukken! En als het goed wordt gedaan, kan het ook nijnagels voorkomen.

Als je jezelf een manicure geeft, zorg er dan wel voor dat je je nagelriemen niet scheurt. Je moet er ook op letten dat je je nagels goed knipt. Je moet je nagels recht afknippen en het afmaken door de hoekjes af te ronden met een nagelvijl. Vergeet niet om zachtjes te vijlen.

Als je niet zo goed weet hoe je jezelf een manicure moet geven, laat het dan over aan een getrainde professional. Een getrainde nagelprofessional weet hoe jouw nagels op de juiste wijze geknipt moeten worden en zorgt ervoor dat je nagelriemen voorzichtig worden teruggeduwd in plaats van ze te scheuren.

voorkom-losse-velletjes-en-mogelijk-vervelende-infecties2

Te laat om een nijnagel te voorkomen?

Voel je niet al te slecht als je te laat bent met het nemen van preventieve maatregelen. De volgende keer zul je wel beter weten. Maar de vraag is nu, hoe moet je nijnagels behandelen.

Bij het behandelen van nijnagels moet je niet vergeten dat scheuren, trekken of bijten er niet bij aan te pas komt. Het enige wat je hoeft te doen, is je vinger of vingernagels weken in warm water en de losse velletjes afknippen.

Hydrateer regelmatig de handen en nagelbedden. Ga hiermee door totdat je nijnagel volledig is genezen. Voor diepe nijnagels kan een warm weekbad en verband noodzakelijk zijn.

Mocht het gebied rond de nijnagel opzwellen, rood worden of zich vullen met pus dan is een bezoek aan de dokter ten zeerste aan te bevelen.

Deel dit artikel over hoe nagelinfecties te voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!