Wat zijn de voor- en nadelen van hair extensions ?

Brunette Met Knoop In de Haar

In de media zien we veel vrouwelijke beroemdheden met lange, golvende manen. De meesten van hen danken de lengte en volheid van hun haar aan hair extensions.

Veel vrouwen hebben echter van nature fijn, futloos of dunner wordend haar. Ook haar dat niet snel groeit, of niet langer wordt dan schouderlengte komt regelmatig voor. Hair extensions lijken dan een goede oplossing, maar wat zijn de voor- en nadelen eigenlijk?

Verschillende soorten hair extensions

Voordat de voor- en nadelen van hair extensions besproken kunnen worden, moeten we ingaan op de verschillende typen die er zijn. Voor goedkope, synthetische hair extensions gelden andere voor- en nadelen dan voor kwalitatief hoogwaardige maar kostbare extensions van onbehandeld, echt haar.

Ook de manier waarop de extensions worden aangebracht beïnvloedt het resultaat. Deze kunnen onder andere door middel van clipjes, invlechten, weven, lijmen of microringetjes worden aangebracht.

De voordelen van hair extensions

Hair extensions hebben veel voordelen: ze kunnen lengte en volume toevoegen aan je natuurlijke haar. Dit is ideaal voor iedereen die het eigen haar te fijn of te kort vindt.

Ook voor speciale gelegenheden kunnen hair extensions voor extra glamour zorgen. Ze leveren meer haar op om creatieve kapsels mee te maken, zoals mooie vlechten of opgestoken haar.

Ook kunnen ze gebruikt worden om de kleur van het haar te verlevendigen. Ze kunnen bijvoorbeeld dienen als high lights of low lights, waarbij je eigen haar niet geverfd hoeft te worden.

Kaalheid en Arganolie

De nadelen van hair extensions

Wie niet de juiste hair extensions of bevestigingsmethoden kiest, kan te maken krijgen met een onnatuurlijk effect, beschadigd haar, een pijnlijk hoofd, mat, vet of touwachtig haar en beperkingen bij het stylen van het haar.

  • Synthetisch haar dat met clipjes wordt aangebracht ziet er onnatuurlijk uit en is oncomfortabel om te dragen. Ook kan het niet tegen stijlen met hitte.
  • Goedkopere extensions van echt haar met een lage kwaliteit kunnen snel mat en touwachtig worden.
  • Kwalitatief hoogwaardige extensions met echt, onbehandeld haar blijven maandenlang mooi, maar zijn niet goedkoop.
  • Hair extensions die zwaarder zijn dan het eigen haar kunnen voor schade zorgen. Ook microringetjes en weven kunnen het haar beschadigen.
  • Ingevlochten extensions kunnen voor hoofdpijn zorgen en maken het wassen van het haar lastiger.

Hair extension tips

Welke hair extensions je ook kiest, het is belangrijk om het haar goed te verzorgen, zowel voor als na het laten aanbrengen ervan. Zo blijft het haar langer mooi en kan schade voorkomen of hersteld worden.

Verwen je lokken (zowel je eigen haar als extensions van echt haar) regelmatig met arganolie. Enkele druppels in de punten doet al wonderen. De vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren in arganolie werken voedend, beschermend en herstellend.

Bij extensions die goed gewassen kunnen worden, is een haarmasker met arganolie ook een goed idee.

Snel mooier haar

De voor- en nadelen van hair extensions hangen sterk af van de kwaliteit van het haar en de bevestigingsmethode die je kiest. Meestal geldt: hoe natuurlijker en duurzamer het resultaat, hoe meer je moet investeren.

Welke optie het beste is, hangt ook af van je natuurlijke haar en levensstijl. Laat je goed informeren! Verzorg het haar goed voor en na het aanbrengen van de extensions. Zo blijven je lokken langer mooi en gezond!

Wat zijn jouw ervaringen met hair extensions?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!