Stappenplan Met Arganolie Tegen Gebarsten Hielen

Mooie Verzorgde Voeten

Ruwe en gebarsten hielen kunnen veel meer zijn dan alleen een schoonheidsprobleem. Gewoon staan kan pijn gaan doen en als je hielen erg gebarsten zijn, kunnen ze gaan bloeden en zelfs ontsteken.

Gebarsten hielen komen vaak door een droge huid in combinatie met eelt. Je kunt hier aanleg voor hebben, maar lang staan, overgewicht en slechte schoenen zijn ook bekende oorzaken. Zoals bij veel van dit soort aandoeningen is voorkomen beter dan genezen.

Makkelijke stappen om je voeten zacht te houden en gebarsten hielen te genezen.

Eelt verwijderen

Begin altijd met het verwijderen van eelt. Het heeft namelijk niet zo veel zin om verzorgende producten te gebruiken als er een dikke leeg eelt op je voeten zit. Met een puimsteen of een eeltvijl kun je voorzichtig het eelt verwijderen.

Scrubben

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Je kunt heel makkelijk zelf een scrub maken door 3 eetlepels rijstbloem, 2 theelepels honing, 1 eetlepel appelciderazijn en een paar druppels arganolie met elkaar te mengen. Met deze scrub combineer je vier ingrediënten met een magische werken voor je voeten!

  • Rijstbloem scrubt, reinigt en voorziet je voeten van natuurlijke mineralen,
  • Honing werkt desinfecterend en kalmerend,
  • Het zuur in de appelciderazijn zorgt voor een natuurlijke peeling,
  • Tot slot zorgt de arganolie voor de verzorging en het herstel van je voeten.

Stappenplan

  1. Was je voeten eerst en droog ze af,
  2. Scrub en masseer je voeten daarna met je zelfgemaakte scrub voor 10 tot 15 minuten,
  3. Spoel af met lauwwarm water.
Marokkaanse Arganolie

Olie

Gebruik twee keer per dag een olie om je voetzolen zachter te maken en van vocht te voorzien. Ik gebruik zelf het liefst arganolie, omdat de vitamine E daarin zorgt dat beschadigde huid zich weer hersteld.

Als mijn voeten erg moe zijn van een dag shoppen of spelen op het strand, dan masseer ik mijn voeten in met arganolie en trek ik daarna sokken aan naar bed. De olie kan dan de hele nacht zijn werk doen.

Voetmasker

Tot slot kun je één of twee keer per week een voetmasker gebruiken. Ik maak die het liefst zelf met natuurlijke ingrediënten. Mijn favoriete combinatie is havermout, banaan, avocado en arganolie (klinkt ook als een lekkere smoothie he?).

  1. Prak de avocado en de banaan tot een gladde massa,
  2. voeg 1 eetlepel gemalen havermout (of havermoutmeel) toe en
  3. 1 eetlepel arganolie.

Ik gebruik havermout graag in maskers, omdat het vol zit met verzorgende voedingsstoffen en het zorgt voor een beschermde laag waaronder de andere ingrediënten extra goed hun werk kunnen doen.

De essentiële oliën en vitamines uit de avocado zorgen dat je huid zich sneller kan herstellen. De banaan werkt vocht inbrengend en maakt je droge voeten weer zacht en glad.

Nadat je je voeten hebt ingesmeerd met het masker, laat je het 15 minuten intrekken en daarna kun je het afspoelen met lauwwarm water.

Als je last hebt van droge hielen zou ik zeker één of meerdere van deze tips proberen. Elke dag arganolie gebruiken maakt je voeten al een stuk zachter. Het masker en eelt verwijderen kun je maximaal twee keer per week doen. Succes!

Wat werkt voor jou het beste om je voeten gezond te houden?