Voedingsstoffen Voor Absoluut Gezonde en Mooie Nagels!

Voedingsstoffen Voor Absoluut Gezonde en Mooie Nagels!

Valt het je op dat mensen de laatste tijd veel aandacht aan hun nagels besteden? Nagelsalons rijzen als paddestoelen uit de grond en vrouwen spenderen steeds meer tijd en geld aan hun nagels. En hoewel veel vrouwen de voorkeur geven aan acrylnagels zijn natuurlijke en netjes gemanicuurde nagels toch nog steeds het meest gewild.

Goede gezondheid van de nagels is een afspiegeling van de totale gezondheid van het lichaam. Net als andere lichaamsdelen hebben ook je nagels een uitgebalanceerd dieet plus voedingssupplementen nodig.

Je vingernagels zijn gemaakt van een proteïne die we keratine noemen. Het belangrijkste doel van keratine is bescherming van de toppen van je vingers en tenen.

Kleur, structuur en sterkte van je nagels zeggen echter iets over je gezondheid en over hoe goed je voor je nagels zorgt. Nagels kunnen ook aanwijzingen geven over ziektes als emphysema, suikerziekte of hartziektes.

Vitamines uit kruiden en andere supplementen kunnen de gezondheid van je nagels enorm verbeteren. Om keratine op te bouwen is het belangrijk dat je bepaalde supplementen aan je maaltijden toevoegt. Tegelijkertijd is het goed om te begrijpen hoe deze vitamines van invloed zijn op je nagels.

Vitamines & Voedingsstoffen voor je Nagels

  • Het is een wijdverbreid misverstand dat witte plekken op je nagels veroorzaakt worden door Vitamine C gebrek. In werkelijkheid zijn het beschadigingen die komen door een tekort aan zink. Zink is essentieel voor het immuunsysteem. Dit mineraal zit in gevogelte, vlees, kaas, zaden en noten.
  • Voedsel dat rijk is aan proteïne bevat ook zwavel. Dit “schoonheidsmineraal” helpt de zuurgraad in het lichaam reguleren. Zwavel komt voor in eieren, vis, kaas, vlees en noten.
  • Biotine is een B vitamine die voorkomt in noten, vis, eieren en zelfs in lever. Biotine is essentieel voor de gezondheid van zowel je nagels als je haar en houdt je nagels gezond en sterk.
  • Een gebrek aan koper kan leiden tot voortijdig grijs worden. Koper helpt bij de productie van melanine. Melanine wordt geleidelijk aan minder als je ouder wordt dus als je veel voedsel eet dat rijk is aan koper hou je je nagels van binnen en buiten gezond. Koper treffen we aan in lever, noten en schaaldieren.
  • Vettige vissoorten zoals makreel, forel, zalm en verse tonijn zijn allemaal rijk aan omega-3 vetten. Deze vetzuren voorzien het bloed van voedingsstoffen en zuurstof. Deze zullen uiteindelijk ook je nagelbedden bereiken met als resultaat een gezonde groei. Naast vis is er ook een ander natuurlijk cosmetisch product dat rijk is aan vetzuren die zo belangrijk zijn voor de nagels. Dat is Marokkaanse Arganolie. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren (omega 3 en omega 6) en anti-oxidanten zoals vitamine E, Polyfenolen, Carotenoïden, Ferulinezuur en andere voedingsstoffen. Deze zijn vitaal om je nagels gezond en fraai te houden.
  • Natuurlijk heeft ook gebrek aan water invloed op je nagels zoals dat invloed heeft op je hele lichaam. Om droge en broze nagelriemen te voorkomen is het belangrijk dat je elke dag zes tot acht glazen water drinkt. Eet ook groenten en fruit met veel sap want deze bestaan voor minstens 90% uit water.

Voor mooie en gezonde nagels gaan veel mensen het liefst naar een nagelsalon. Maar gezonde en mooie nagels beginnen gewoon thuis.

Probeer een dieet te volgen dat goed is voor je lichaam en je nagels. Met zelfdiscipline en serieuze toewijding heb je binnen de kortste keren sterke en prachtige nagels.

Deel dit artikel over voedingsstoffen voor gezonde nagels met je vrienden! Sharing is caring!