Vier Goed Werkende Natuurlijke Middeltjes Tegen Acne

Vier Goed Werkende Natuurlijke Middeltjes Tegen Acne

Maak nooit de fout om te denken dat acne alleen bij tieners voorkomt. Ook op latere leeftijd kun je nog acne krijgen. Deze huidaandoening heeft geen voorkeur voor leeftijd. Of je nu een verliefde tiener, een universiteitsstudent of een werkende professional bent, je kunt altijd last van acne krijgen.

Acne komt vooral bij tieners voor vanwege het feit dat bij tieners de hormonen op hol slaan. Ook volwassenen kunnen echter acne krijgen.

Er zijn veel factoren die acne veroorzaken en een ervan is een verstoring van het evenwicht in de hormonen. Men denkt dat stress en ongezonde gewoontes eveneens aan de ontwikkeling van acne kunnen bijdragen.

Acne kan hardnekkig zijn. Het komt, gaat weg en komt weer terug. Een van de beste manieren om acne te bestrijden is een dermatoloog raadplegen.

Dermatologen zijn deskundigen op het gebied van de huid. Jouw huidarts kan zalfjes of pillen voorschrijven en advies geven over de juiste huidverzorging en huidverzorgingsproducten die het beste bij jouw huidtype passen.

Als je acne echter op een natuurlijke manier wil bestrijden heb je eveneens veel opties.

vier-goed-werkende-natuurlijke-middeltjes-tegen-acne1

Vier Natuurlijke Bestrijdingsmiddelen tegen Acne

Zeep Gebaseerd op Glycerine

Als je acne hebt is het eerste wat je moet doen zorgen dat er geen vuil op je gezicht komt. Je kunt een op glycerine gebaseerde zeep gebruiken om vuil af te wassen dat op je gezicht zit. Het mooie van dit soort zeep is dat je niet alleen het vuil maar ook het overtollige vet op je gezicht kwijtraakt.

Te veel talg op je huid draagt bij aan de ontwikkeling van acne omdat de bacterie die acne veroorzaakt zich voedt met de talg op je huid. Hoe meer overtollige talg je hebt, hoe geschikter je huid wordt voor de bacteriën die acne veroorzaken.

Gezichtsmasker van Havermout

Een gezichtsmasker van havermout is heel goed tegen acne omdat havermout overtollige talg absorbeert. Zo’n gezichtsmasker is makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen maar havermout en water nodig wat je dan tot een dikke pasta moet mengen. Breng dit op je gezicht aan en laat het 10-20 minuten zitten. Afspoelen met koud water.

Een Masker van Honing en Appel

Dit werkt net als een gezichtsmasker van havermout. Goed mengen, op je gezicht aanbrengen en ongeveer 15 minuten laten zitten. Eerst met warm water afspoelen om je poriën te openen, daarna met koud water om je poriën weer te sluiten.

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie wordt wel een wonderolie genoemd die vrijwel alle huidaandoeningen kan genezen en ook haar- en nagelproblemen kan aanpakken. Deze natuurlijke olie is geweldig bij het behandelen van acne en verhindert dat acne gaat ontsteken.

Door de essentiële vetzuren in Arganolie brengt deze olie de productie van talg tot normale niveau’s terug. De olie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen waardoor de acne niet gaat ontsteken.

Deel dit artikel over middeltjes tegen acne met je vrienden! Sharing is caring!