Tekenen dat Je Baby Last Heeft van Eczeem

Tekenen dat Je Baby Last Heeft van Eczeem

Eczeem oftewel atopische dermatitis is een huidaandoening die bij kinderen veel voorkomt. Statistieken wijzen uit dat in de laatste 10 jaar het aantal kinderen jonger dan 2 jaar dat eczeem heeft verdrievoudigd is.

Eczeem bij kleine kinderen is makkelijk vast te stellen. En hoewel de aandoening vaak voorkomt mag je de symptomen ervan niet onderschatten. Eczeem kan erger worden en tot veel ongemak of erger nog infecties bij je kind leiden.

Hoe weet je nu of je kind aan eczeem of atopische dermatitis lijdt? Let op de volgende symptomen.

De symptomen van eczeem

Kleine Rode Bultjes op de Huid

Het meest voorkomende en vaak het eerste signaal van atopische dermatitis bij zuigelingen zijn kleine rode bultjes op de huid.

Als je baby eczeem krijgt zie je in het begin vaak deze rode bultjes. Ze jeuken erg en het kind zal er misschien aan krabben. Dat leidt er dan toe dat het bultje gaat lekken en er zich een korstje op de huid vormt.

Door het krabben wordt ook de kans op ernstige ontstekingen bij de baby groter. Zorg dat de kleine wanten draagt zodat hij of zij niet aan de bultjes kan krabben

Rode Vlekken

Een ander teken van eczeem zijn rode vlekken op de huid. Deze vlekken komen meestal iets boven de rest van de huid uit en zijn rood of roze van kleur. Soms zijn ze ook bruinachtig of grijs.

Schilfers

Van eczeem wordt het babyhuidje vaak droog en schilferig. Droogheid en schilfers ontstaan meestal doordat de baby aan de jeukende bultjes en vlekken gaat krabben.

Om droogheid en schilfers te verlichten moet je voor het babybad niet te heet water gebruiken en het bad kort houden, niet langer dan 15 minuten.

Organische zeep, vooral zeep op havermout basis, is aanbevelenswaardig. Raadpleeg echter eerst de kinderarts.

Wat moet je doen als je kindje eczeem heeft

Zodra je baby symptomen van eczeem vertoont moet je er meteen mee naar de kinderarts. De kinderarts kan lotions of zalfjes aanbevelen die de symptomen van eczeem verlichten en tips geven hoe je thuis de eczeem kunt behandelen.

Arganolie wordt genoemd als een mogelijke moisturizer. Arganolie is een krachtige moisturizer dankzij zijn hoge gehalte aan Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen.

Arganolie bevat ook talrijke anti-oxidanten. Daardoor blijft het babyhuidje niet alleen vochtig maar wordt het ook goed beschermd.

In onze instructievideo laten we je zien hoe je arganolie het beste bij eczeem kunt gebruiken

Hoe Veilig is Arganolie op het Babyhuidje?

Arganolie is in het algemeen veilig behalve wanneer de baby allergisch is voor noten. Het beste kun je evengoed toch eerst naar de kinderarts gaan voordat je welk product dan ook op de huid van je baby smeert.

Deel dit artikel over baby eczeem met je vrienden! Sharing is caring!