Hoe Je Je Haar Langer Kunt Laten Groeien

Hoe Je Je Haar Langer Kunt Laten Groeien

We noemen ons haar wel eens de kroon op ons hoofd en we doen er alles aan om het mooi en gezond te houden. Veel vrouwen (en soms ook mannen) maken zich zorgen over hun haargroei. Sommigen denken dat hun haar niet groeit of dat het minder snel groeit dan dat van anderen.

Als je denkt dat je haar niet groeit, onthou dan deze twee feiten.

  • Haar groeit minimaal 6 en maximaal 25 mm per maand. Als tenminste je haarfollikels niet beschadigd zijn en je niet lijdt aan haaraandoeningen als Alopecia of kaalheid.
  • Als iemand klaagt dat haar haar niet genoeg groeit is het probleem meestal niet de groeisnelheid van het haar maar het behouden van het haar dat al lang is. Als je haar al een aantal jaren lang even lang is kan het simpelweg zijn dat je haar in hetzelfde tempo afbreekt als dat het groeit. Daardoor kan je haar maandenlang of zelfs jarenlang op dezelfde lengte blijven.

Hoe kun je je haar nu langer laten groeien?

Zorg dat je beschadigde eindjes kwijtraakt.

Voel je of zie je rafelige eindjes? Die moet je af laten knippen. Je kunt dat zelf proberen maar als je er niet zeker van bent dat je alle beschadigde eindjes daarmee inderdaad kwijtraakt kun je het beter in een kapsalon laten doen.

Zwak of beschadigd haar en gespleten eindjes worden alleen maar erger als je er niets aan doet. Uiteindelijk kan dat de sterkte van je haar verminderen en de groei vertragen.

Een goede haarverzorgingsroutine.

De volgende stap op weg naar een gezonde haargroei kan wat tijd kosten, ongeveer 2 maanden, maar is onmisbaar. Je moet daarvoor opletten en bijhouden hoe vaak je je haar wast, conditioneert en diep conditioneert.

Je zou ook in de gaten moeten houden hoe lang het duurt voor je haar te droog wordt. Door je haar te bestuderen kun je te weten komen welke haarverzorgingsroutine het beste bij jou past.

Hou het bij wat voor jou werkt.

Bijna iedereen heeft wel wat op te merken over goede haarverzorging. En daarom is het zo belangrijk om je haar goed in de gaten te houden. Als je eenmaal weet wat voor jouw haar werkt moet je daarbij blijven.

Je kunt van haarproduct wisselen maar het beste is om dat pas te doen als je je haar goed kent en weet welke ingrediënten het beste werken voor jouw lokken.

Zit niet te veel aan je haar.

Als je je haar langer wil laten groeien moet je een model kiezen dat je aan kunt brengen zonder al te veel aan je haar te friemelen. Het beste is een twist out, vlechten of een knotje.

Kies geen model waarbij je veel aan je haar moet kammen of trekken. Dat beschadigt je haar en maakt de eindjes zwakker.

Deel dit artikel over langer haar  met je vrienden! Sharing is caring!