Verwen je Voeten en Teennagels met een Arganolie Pedicure

Verwen je Voeten en Teennagels met een Arganolie Pedicure

Hoewel we onze voeten elke dag gebruiken, hebben we de neiging om ze niet genoeg aandacht te geven.

Onze voeten worden eigenlijk iedere dag mishandeld. Al dat rondrennen, wandelen en zelfs gewoon staan, plegen een aanslag op zowel onze voeten als teennagels. Dit is de reden waarom we onze voeten en teennagels een flinke dosis liefdevolle verzorging moeten geven, ongeacht welk seizoen het ook is!

Als je je voeten en teennagels op de juiste manier verzorgt, dan zul je voorkomen dat je te maken krijgt met schimmelinfecties, zoals voetschimmel.

Nu het zomerseizoen de hitte met zich meebrengt, dragen veel mensen slippers en sandalen, waardoor de voeten en teennagels worden blootgesteld. Je zult toch niet willen dat heel de wereld je onaantrekkelijk voeten kan zien, toch?

Maar je moet ook niet vergeten je voeten en teennagels te verzorgen als het koudere seizoen om de hoek komt kijken en ze goed verstopt zijn in sokken en laarzen!

Dus jongens en meiden, hier zijn een aantal nuttige verzorgingstips voor je voeten en teennagels!

De beste verzorgingstips voor je voeten en teennagels

  • Zorg ervoor dat je het wassen van je voeten een dagelijkse gewoonte maakt! Vergeet niet de gebieden tussen je tenen te wassen met zeep. Als je geen tijd hebt om ’s avonds een douche te nemen, was dan in ieder geval je voeten. Je zult je bed toch zeker niet vies willen maken (en dan hebben we het niet allen over de microben en het vuil dat je je bed inhaalt)? Met al dat rennen en voortbewegen zijn je voeten aan het einde van de dag blootgesteld aan vuil, stof en vervuiling. Zelfs als je gesloten schoenen draagt, moet je je voeten wassen voordat je je bed induikt. Zorg ervoor dat je je voeten voorzichtig afveegt met een zachte handdoek.
  • Om de twee weken zou je een pedicure moeten doen. Door je voeten regelmatig een goede pedicure te geven, hou je de huid en zolen van je voeten zacht en je teennagels schoon. Denk niet dat een standaard pedicure je een hoop geld kost. Je hoeft niet eens een salon binnen te stappen om dit gedaan te krijgen.

Zo kun je je eigen “Doe-het-zelf” pedicure doen

Dit heb je nodig:

  • een teiltje, dat groot genoeg is om je voeten in te weken
  • Marokkaanse Arganolie
  • lauwwarm water
  • voetscrub
  • voetvijl

Aanwijzingen

  • Giet het lauwwarme water in een teiltje en voeg een paar druppels van de olie toe. Week je voeten ongeveer 10 minuten. Arganolie zal helpen je huid te verzachten en te hydrateren. Je teennagels zullen ook versterkt worden en nagelriemen gehydrateerd dankzij de vitamine E en essentiële vetzuren in de olie!
  • Masseer je voeten met behulp van een voetscrub. Vergeet niet om te masseren met een ronddraaiende beweging. Met behulp van een voetvijl of puimsteen kun je de harde huid op je hielen en voetzolen wegscrubben. Je voeten scrubben betekent dat de droge en dode huidcellen verwijderd worden. Vergeet niet om dit zacht te doen. Dep je voeten droog en knip je teennagels recht af! Bedek je teennagels en nagelriemen met de olie, zodat ze gehydrateerd blijven.

Wil je meer weten over hoe je je droge voeten goed kunt verzorgen? Lees dan ons artikel tips over hoe je droge voeten kunt behandelen!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.