Drie Woorden Om te Onthouden bij de Verzorging van Je Huid!

Drie Woorden Om te Onthouden bij de Verzorging van Je Huid!

Je huid is de eerste verdedigingslinie van je lichaam tegen de elementen en tegen ziektes. Voor deze krachtige bescherming zou je je huid wat liefde moeten teruggeven. Alles wat je daarvoor hoeft te doen is je huid elke dag wat basisverzorging geven en minstens een maal per jaar naar een huidarts gaan. Het is ook belangrijk om meteen een huidarts te raadplegen als je huid tekenen van ongewone problemen begint te vertonen.

Als je de grondbeginselen eenmaal kent is goed voor je huid zorgen erg makkelijk. Hier volgt hoe je voor je huid zou moeten zorgen!

Om je huid er op z’n best uit te laten zien en aan te laten voelen zou je drie woorden moeten onthouden. Welke drie woorden zijn dat?

  • Reinigen – De huid schoon huiden en te vaak wassen zijn twee heel verschillende dingen. Te vaak wassen berooft de huid van zijn natuurlijke beschermingslaag, talg, en dat kan leiden tot huidirritatie. Je zou je huid twee maal per dag moeten reinigen. Zelfs als je doodmoe bent en snel wil gaan slapen zou je toch even je gezicht moeten wassen om vuil of make-up te verwijderen.
  • Voeden – Je huid heeft een gezonde dosis voeding nodig. Hydrateer je huid met Marokkaanse Arganolie. Deze olie met de bijnaam vloeibaar goud uit Marokko zit vol met voedingsstoffen met krachtige vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen. Om een droge huid te verhinderen zou je meteen als je onder de douche vandaan komt Arganolie op je huid aan moeten brengen. Arganolie beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Dat komt door zijn rijke inhoud aan anti-oxidanten zoals Vitamine E, Polyfenolen, Ferulinezuur en Carotenoïden. De voedingsstoffen in Arganolie helpen de huid gezond, levendig en jong te houden!
  • Beschermen – Wat ook je huidskleur is, het is een must om je huid elke dag te beschermen,. De ultraviolette straling van de zon kan de huid ernstig beschadigen met als gevolg rimpels, fijne lijntjes, leeftijdsvlekken en in het ergste geval huidkanker. Smeer je dus telkens als je de deur uitgaat in met zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger. En smeer je na 2 uur of als je veel gezweet hebt opnieuw in. Blijf zo veel mogelijk uit de zon, vooral als die op z’n sterkst is.

Doe Een Stapje Extra

Met al de bescherming die je huid je geeft zou je best een stapje extra mogen doen om hem goed gezond te houden. Neem groene bladgroenten en fruit in je dagelijkse maaltijden op. Deze zitten vol met anti-oxidanten die de huid tegen schade beschermen. Hou je lichaam gehydrateerd door elke dag voldoende te drinken. En als je serieus je huid gezond wil houden, kies dan voor een gezondere levensstijl. Zorg dat je genoeg slaapt, doe aan lichaamsbeweging en leer je slechte gewoontes af! Zorg ook dat je je huid minstens twee maal per week exfolieert.

Deel dit artikel over huidverzorging met je vrienden! Sharing is caring!