Nagelverzorging voor Mannen: Nagels knippen Tips!

Mannen en de Verzorging van Hun Nagels!

Vrouwen zeggen altijd dat mannen niet veel om hun uiterlijk geven. Dat mag misschien waar zijn maar dat betekent nog niet dat mannen geen aandacht aan hun persoonlijke verzorging zouden moeten schenken.

De waarheid is dat steeds meer mannen wel degelijk op hun persoonlijke verzorging letten. We zien vandaag de dag meer en meer mannen die er goed gekleed, geknipt en geschoren bijlopen.

Vrouwen zwijmelen bij hun stijlvolle ongekreukte witte overhemd en hun spijkerbroek met bijpassende modieuze schoenen.

Persoonlijke verzorging begint bij goede hygiène. Hoe goed een man ook gekleed gaat en zich geschoren heeft, hij ziet er niet verzorgd uit als zijn nagels niet schoon en geknipt zijn! En dat geldt niet alleen voor de vingernagels maar ook voor de teennagels!

Deze zomer wil je waarschijnlijk flip flops dragen. Dan moet je dus de nagels van je tenen niet vergeten!

mannen-en-de-verzorging-van-hun-nagels2

Nagelverzorging tips voor mannen

Hou je nagels kort

Je nagels zouden ongeveer de grootte van een dubbeltje moeten hebben. Pak als ze langer zijn dus je nagelclipper en ga aan het knippen.

De kleine en grote nagelknipper

Gebruik een kleine clipper voor je vingernagels en een grote voor je teennagels

Niet bijten alsjeblieft

Nagelbijten is een slechte en ongezonde gewoonte. Je handen raken elke dag van alles aan. Dat betekent dat ze ergens onderweg microben kunnen hebben opgepikt die ziektes kunnen veroorzaken. Zorg dus dat je deze afschuwelijke gewoonte niet aanleert.

Wees zuinig op je nagelriemen

Knip bij het nagelknippen nooit je nagelriemen af. Nagelclippers zijn zoals de naam al zegt alleen voor nagels. Stop dus als je klaar bent met je nagels en laat je nagelriemen met rust.

Als je een loshangende nagel hebt

Ga met losse nagels net zo om als met losse draadjes. Loshangende nagels is droge losse huid die je moet afknippen en niet moet lostrekken. Losse nagels lostrekken doet pijn en deze pijn verdragen maakt je echt niet “mannelijker”.

Eelt

Er wordt wel eens gezegd dat mannenhanden hard en ruw zijn. Maar je hoeft geen zichtbare eelt te hebben om te bewijzen dat je een macho man bent. Let niet op deze oude wijsheden. Zachte en goed gehydrateerde handen betekenen niet dat je minder man bent.

Een man is een man en de keuzes die hij maakt maken van hem niet een mindere man. Het hoort gewoon bij wie hij is. Voor handen met eelt zijn moisturizers beschikbaar om ze weer zacht te maken.

De Nagels Hydrateren

Droge nagels kunnen makkelijk breken of splijten en dat kan nare ontstekingen opleveren. Het beste kun je je nagels dus gehydrateerd houden. Doe dat door regelmatig Marokkaanse Arganolie aan te brengen.

Deze olie zit vol met Vitamine E en essentiële vetzuren. Beide voedingsstoffen hydrateren de nagelriemen en de nagels. Ze vormen daarnaast ook voeding voor de nagels.

Regelmatig Arganolie aanbrengen resulteert dus in sterkere nagels!

In onze instructievideo leggen wij stap voor stap uit hoe je arganolie het beste als nagelverzorging kunt gebruiken. Je bekijkt onze Youtube video hier

Deel dit artikel over de verzorging van nagels bij mannen met je vrienden! Sharing is caring!