Wil Je Een Mooie Huid? Doe Dan Aan Lichaamsbeweging!

Wil Je Een Mooie Huid? Doe Dan Aan Lichaamsbeweging!

Als je een gezonde, levendige en jonge huid wil, dan denk je mischien automatisch aan de vraag welk huidverzorgingsproduct je zou moeten gebruiken. En dan hoor je daarmee bij de meerderheid die denkt dat verzorging van de huid alleen maar het opsmeren van de juiste huidverzorgingsproducten is. Goede huidverzorging gaat echter veel verder!

Had je ooit gedacht dat lichaamsbeweging goed is voor je huid? Nou het is absoluut waar! Iemand heeft je vast wel eens verteld dat je huid er na wat lichaamsbeweging, een fietstochtje of een partijtje tennis glanzend uitziet. Zelfs als je plakkerig bent van het zweet en je nog op adem aan het komen bent van al die intensieve oefeningen is je huid al versterkt.

Veel mensen denken bij lichaamsbeweging alleen maar aan een manier om in vorm te blijven, af te vallen of het immuunsysteem te versterken. Maar lichaamsbeweging doet ook de huid goed! Als je wil dat je huid er gezond uitziet, maak er dan een gewoonte van om elke dag aan lichaamsbeweging te doen!

wil-je-een-mooie-huid-doe-dan-aan-lichaamsbeweging1

Lichaamsbeweging voor een Fraaie en Gezonde Huid

Iedereen zou van tijd tot tijd lekker moeten zweten en het lichaam actief moeten houden. Lichaamsbeweging is goed voor het hart en essentieel voor de opbouw van botten, het kwijtraken van overgewicht en het versterken van het immuunsysteem.

Met al deze goede dingen zou je niet meer overtuigd hoeven te worden om lekker aan de slag te gaan. Maar voor het geval je toch nog niet helemaal overtuigd bent zou je moeten weten dat lichaamsbeweging ook de sleutel is tot een mooie en gezonde huid.

Dit is waarom lichaamsbeweging zo goed is voor de huid.

Zweet, Zweet en Zweet de Giftige Afvalstoffen Uit!

Door te zweten kan je lichaam giftige afvalstoffen kwijtraken! Afvalstoffen kunnen zich ophopen en de poriën verstoppen wat tot acne of vlekken kan leiden.

Door aan lichaamsbeweging te doen neemt de bloedstroom naar je huid toe. Hierdoor gaan de zweetklieren beter werken. Hoe meer je zweet, hoe meer afvalstoffen je lichaam kwijt kan.

Vergeet niet meteen na de oefeningen onder de douche te gaan om de afvalstoffen die je lichaam net heeft uitgezweet weer af te spoelen.

Getrainde Spieren Geven een Strakkere Huid

Van elke dag lichaamsbeweging worden je spieren sterker. Je spieren dienen als steun voor de huid. Sterkere spieren geven meer steun waardoor je huid steviger en soepeler wordt. Een ander voordeel van sterkere spieren is dat daardoor cellulitis tegengegaan wordt.

wil-je-een-mooie-huid-doe-dan-aan-lichaamsbeweging2

Meer Zuurstof en Bloedtoevoer naar de Huid

Als je in beweging blijft wordt de toevoer van bloed en zuurstof naar de huid verhoogd. Lichaamsbeweging zorgt dat de bloedsomloop beter wordt. Als er meer bloed stroomt is er ook meer zuurstof beschikbaar omdat het bloed die zuurstof vervoert.

Via het bloed worden daarnaast ook voedingsstoffen aangevoerd. Als er meer bloed door je huid stroomt komen er dus ook meer essentiële voedingsstoffen in je huid.

Minder Stress

Waarschijnlijk heb je wel eens gemerkt dat je huid er dof uitziet als je gestresst bent. En dat ziet er bepaald niet fraai uit. Stress kan ook acne erger maken en zelfs een flare-up van andere huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis veroorzaken!

Raak door lichaamsbeweging je stress kwijt. Zorg dat stress niet leidt tot rimpels, fijne lijntjes of een doffe huid. Oefen je stress weg!

Als je een mooie en gezonde huid wil moet je dus elke dag aan lichaamsbeweging doen en effectieve en natuurlijke huidverzorgingsproducten zoals Marokkaanse Arganolie gebruiken!

Klik hier voor onze Youtube instructie video waar we je laten zien hoe je arganolie op het lichaam kunt aanbrengen voor de beste resultaten,

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!