Klaar om je Voeten en Teennagels te Tonen?

Klaar om je Voeten en Teennagels te Tonen?

De warmte is er en we zijn alweer beland in het seizoen van de slippers en sandalen. En uiteraard wil helemaal niemand pronken met slecht uitziende voeten en teennagels!

Als je je voeten nog steeds niet laat ademen, omdat je vindt dat ze nog niet klaar zijn om getoond te worden, dan zou je moeten starten met een regelmatige voet- en teennagelverzorging.

Hier zijn een aantal nuttige tips die je comfortabel zullen maken om alles in het openbaar te tonen. Je voeten bedoelen we!

Was je voeten dagelijks!

Je moet deze goede gewoonte minstens tweemaal per dag volgen. Eenmaal ’s morgens en eenmaal voordat je naar bed gaat.

Je moet ook niet vergeten om je voeten altijd af te drogen. Vochtige voeten zijn de ideale omgeving voor schimmels, bacteriën en andere microben. Je wilt toch geen gemeenschap van deze organismen aan je voeten!

Verwen je voeten en teennagels met een pedicure!

Je kunt naar een nagelstudio gaan om het professioneel te laten doen of je kunt het zelf doen. Het is heel gemakkelijk om een doe-het-zelf pedicure te doen. Je hebt alleen een teiltje met lauwwarm water en een paar druppels Marokkaanse Arganolie nodig.

De olie is het belangrijkste ingrediënt om de huid van je voeten te verzachten en je teennagels te hydrateren. De olie zal je nagels ook sterker maken.

Laat je voeten een goede 10 minuten weken om de verharde huid te verzachten.

Verwijder dode huidcellen!

Nadat je je voeten uitgebreid hebt laten weken, is het tijd om te scrubben. Verwijder de dode huidcellen met een voetscrub en een voetvijl. Als je geen voetvijl hebt, dan is een puimsteen ook goed. Zorg ervoor dat je zachtjes scrubt.

Knip je teennagels!

Na het scrubben, ga je verder met het knippen van je teennagels. Knip je nagels recht af en uiteraard met behulp van een nagelknippertje. Je kunt je nagelriemen ook voorzichtig naar binnen duwen.

Hydrateer en hydrateer nog meer!

Maak er een goede gewoonte van om de huid van je voeten, vooral die van je hielen en voetzolen, te hydrateren. Al dat rennen en wandelen zal de huid onder je voeten harder maken. En als je je voeten niet goed hydrateert krijg je last van droge voeten! Maak er dus een gewoonte van om je voeten dagelijks te hydrateren!

Marokkaanse Arganolie is een krachtige vochtinbrenger vanwege het gehalte aan vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Deze hebben allemaal hydraterende eigenschappen. Je nagels en nagelriemen moeten ook gehydrateerd worden. Dus vergeet niet je nagels en nagelriemen in te masseren met deze olie!

Spuit een voetpoeder of –crème op!

Dit is erg belangrijk en vooral tijdens de zomer. De meeste voetcrèmes en –poeders zijn ontwikkeld om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich opstapelen op je voeten.

Er zijn ook anti-transpiratie voetpoeders en –sprays die je kunt gebruiken om te voorkomen dat schimmels en bacteriën zich ontwikkelen en je dus geen vieze stinkvoeten krijgt.

Door deze tips te volgen, zul je met trots je voeten kunnen tonen!

Deel dit artikel over hoe je voeten klaar te maken voor de zomer met je vrienden! Sharing is caring!