Als Het Leven je Stress Bezorgt, Ontspan met Arganolie

Als Het Leven je Stress Bezorgt, Ontspan met Arganolie

Stress maakt deel uit van het leven. Dit is de reden waarom we moeten leren hoe we met stress om moeten gaan en het niet elke keer moeten laten winnen.

Als je jezelf elke keer druk maakt over dingen, zal je immuunsysteem negatief worden beïnvloed en je meer kans hebben om vaak ziek te worden.

Stress brengt vaak verschillende ziekten met zich mee. Je zult ook merken dat als je gestrest bent, je huid een doffe teint krijgt en sommige mensen zullen merken dat hun haar meer uitvalt dan normaal.

Hoe ga je om met stress?

Het allereerste wat je moet begrijpen, is wat stress is. Alle omstandigheden waar je aan moet wennen of jezelf moet aanpassen, kunnen stress met zich meebrengen.

Gebeurtenissen die het nodig maken om een aantal dingen te veranderen of misschien aan te passen, kunnen tot stress leiden. Zelfs goede of positieve veranderingen, kunnen bij sommige mensen spanning met zich meebrengen.

Angst, opwinding, spanning, en mentale en emotionele druk kunnen ook stress veroorzaken. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat jouw reactie of hoe je omgaat met een verandering of gebeurtenis cruciaal is als er stress bij betrokken is.

Alle mensen reageren verschillend op gebeurtenissen en veranderingen. Sommige mensen zullen zich gestrest voelen over iets, terwijl anderen zich daar helemaal niet druk over kunnen maken.

Een goed voorbeeld is een huwelijk of gaan trouwen. Voor sommige mensen is dat een blije gebeurtenis, terwijl anderen bij het idee alleen al in de stress schieten.

Eén van de meest voorkomende veroorzakers van stress in het leven is werk. Deadlines moeten gehaald worden, mensen moeten tevreden gesteld worden en taken moeten afgerond worden of goed worden uitgevoerd.

Soms kan een werkomgeving veeleisend zijn, en er zijn dagen dat je fouten maakt en terecht wordt gewezen door je leidinggevende. Er zijn natuurlijk ook mensen met een baas die ontzettend moeilijk is om mee om te gaan en van zo’n situatie kun je erg gestrest worden.

Als je gestrest bent

Wat kun je doen als je net een dag vol stress achter de rug hebt? Ontspannen natuurlijk! Zorg dat je je beter gaat voelen door jezelf eens goed te verwennen.

Je kunt jezelf thuis verwennen met een warm bad of je kunt een lekkere maaltijd voor jezelf koken. Ga uit eten met goede vrienden of kijk naar een film. Er zijn genoeg manieren om je stress te vergeten en jezelf op te beuren. Je hoeft niet eens veel geld uit te geven om jezelf te ontspannen.

Jezelf en je huid verwennen

Als je een gestreste week achter de rug hebt, zal dit aan je huid te zien zijn. Verwen jezelf en je huid in het gemak van je eigen huis. Alles wat je nodig hebt, zijn een paar druppels Marokkaanse Arganolie en warm water in je bad. Dit warme bad zal je vermoeide spieren ontspannen, want de olie heeft ook therapeutische voordelen.

Arganolie zit boordevol vitamine E, polyfenolen, triterpenen en sterolen. Al deze voedingsstoffen hebben anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor ze vermoeide en pijnlijke spieren verzachten. Deze voedingsstoffen zullen je huid ook voeden en hydrateren.

Je zult niet alleen compleet ontspannen uit het bad komen, je huid zal er ook weer levendig uitzien.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!