Natuurlijke Behandelingen Tegen Acne: Marokkaanse Arganolie

Natuurlijk Behandelingen Tegen Acne Marokkaanse Arganolie

Hou je van de geur van pepermunt? Wist je dat de olie die gewonnen wordt uit de pepermunt plant gebruikt kan worden om de huid te reinigen en de poriën te openen? Jazeker! Pepermuntolie wordt door veel mensen zelfs als zalf tegen acne gebruikt.

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening die meestal bij tieners voorkomt maar die we af en toe ook bij volwassenen zien.

Hoe ontstaat acne? De huid produceert talg dat dient als natuurlijke bescherming en moisturizer. De huid moet iedere dag ook dode huidcellen kwijtraken.

Acne ontstaat als de huid teveel talg produceert en dode huidcellen de afvoer van deze talg naar de follikels blokkeren.

De Propionibacterium acnes (de bacterie die op onze huid leeft en acne veroorzaakt) doet zich tegoed aan talg en zorgt dat de huid ontstoken raakt.

Pepermuntolie Tegen Acne?

Hoe kan deze geurige plant nu acne laten verdwijnen? Kan het extract ervan echt zo goed werken bij de bestrijding van puistjes? Laten we eens kijken!

Pepermuntolie heeft 3 belangrijke eigenschappen die helpen bij de bestrijding van acne. Als eerste koelt het de huid af waardoor jeuk en ontstekingen gereduceerd worden. Daarnaast heeft het antibacteriële eigenschappen zodat bacteriën niet kunnen gedijen. En ten derde verlaagt het de productie van testosteron 5 ALPHA-reductase wat een hormoon is dat acne veroorzaakt!

natuurlijke-behandelingen-tegen-acne-pepermuntolie-en-marokkaanse-arganolie2

De natuurlijke koelende eigenschap van pepermunt helpt ontstekingen door acne te verminderen. Het vermindert ook overtollige talg doordat het de productie van 5 ALPHA-reductase (een mannelijk testosteron hormoon) in ons lichaam verlaagt. Dit testosteron is de boosdoener van jouw vettige gezicht.

Als het overtollige talg eenmaal onder controle is wordt de olietoevoer naar de huid beter. Dat betekent dat er minder olie in de follikel achterblijft. Omdat deze olie (talg) voedsel is voor de Propionibacterium acnes (de bacterie die acne veroorzaakt) betekent meer olie meer bacteriën, en als er minder olie is kan deze bacterie dus ook minder goed kan gedijen.

Pepermunt heeft antibacteriële eigenschappen. Sommige studies tonen echter aan dat de olie weliswaar veel soorten bacteriën kan doden maar weinig of geen effect heeft op de bacterie die acne veroorzaakt.

Pepermuntolie houdt het mannelijk hormoon dat verantwoordelijk is voor de talgproductie onder controle, en waarschijnlijk draagt dat meer bij aan de bestrijding van acne.

Marokkaanse Arganolie Bestrijdt Effectief Acne

Marokkaanse Arganolie is een ander geschenk uit de schatkist van Moeder Natuur. Deze olie is geweldig voor huid, haar en nagels en het bestrijdt effectief milde tot matige acne.

Wat zit er in deze olie dat helpt bij de bestrijding van acne?

Arganolie zit vol met essentiële vetzuren en reguleert net zoals pepermuntolie de productie van talg. Arganolie bevat ook Vitamine E dat een anti-oxidant en ontstekingsremmer is. Vitamine E voorkomt en minimaliseert ook de vorming van littekens.

Daarnaast bevat de olie Prostaglandinen die helpen bij de groei en ontwikkeling van huidcellen. Sterolen in Arganolie bevorderen de stofwisseling in de huid.

Bekijk onze instructievideo voor de beste manier om arganolie aan te brengen bij acne.

Bij acne problemen kun je op Moeder Natuur vertrouwen om je zorgen kwijt te raken. Pepermuntolie en Marokkaanse Arganolie zijn twee geweldige schoonheidsgeschenken van de natuur aan de mensheid!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!