Hoe Je Kunt Stoppen met Nagelbijten

Hoe Je Kunt Stoppen met Nagelbijten

Heb jij de gewoonte om op je nagels te bijten? Het is een ongezonde en erg onhygienische gewoonte, maar toch kunnen veel mensen de verleiding om op hun nagels te bijten niet weerstaan. Waarom doen mensen dit?

Nagelbijten is een symptoom van nervositeit. Mensen die nerveus zijn of in stressvolle situaties komen hebben de neiging om op hun nagels te gaan bijten. Er zijn ook mensen die het uit verveling doen of omdat ze honger hebben.

Nagelbijten mag dan misschien wel niet zo ernstig lijken maar het is een ongezonde gewoonte die tot ontstekingen kan leiden. Je handen komen elke dag met van alles in aanraking en je nagels kunnen dus allerlei microben oppikken. Door je nagels in je mond te steken komen deze microben in je lichaam en kunnen ernstige ziektes veroorzaken.

Van nagelbijten gaan de nagels vaak ook bloeden. Een open wond trekt bacteriën en andere microben aan die ernstige infecties kunnen veroorzaken. Als je op je nagels blijft bijten kun je ook gespleten of gebroken nagels krijgen die er erg lelijk uitzien.

Wat ook de reden mag zijn voor deze afschuwelijke gewoonte, nu is een goed moment om ermee te stoppen. Deze simpele gewoonte is echter niet zo makkelijk af te leren.

Sommigen hebben het echt wel geprobeerd maar kunnen het maar niet laten. Als je geen stompjes of bloedende nagels wil krijgen en ook die pijn niet meer wil voelen die soms met nagelbijten gepaard gaat, probeer dan de volgende manieren eens uit.

Van Het Nagelbijten Afkomen

  • Maak een foto van je afgebeten nagels als zichtbare herinnering.
  • Verzin een startdatum waarop je met nagelbijten wil stoppen. Zet deze in je kalender of stel een alarm in op je telefoon voor de dag dat je officieel stopt met nagelbijten. Bedenk dat deze gewoonte moeilijk af te leren is dus wees niet te boos op jezelf als het niet lukt. Maar dat mag ook weer geen excuus zijn om gewoon met nagelbijten door te gaan. Wees geduldig. De sleutel tot succes is om het te blijven proberen totdat het lukt.
  • Beschouw je vingernagels als iets wat je moet beschermen. Je kunt elke week bijvoorbeeld één nagel kiezen.
  • Kauw op kauwgom in plaats van op je nagels. Zorg dat je altijd kauwgom bij je hebt. Als je de behoefte voelt om op je nagels te bijten, neem dan in plaats daarvan wat kauwgom. Omdat je mond druk bezig is met die kauwgom vergeet je gewoon om op je nagels te bijten.
  • Je nagels lakken kan een manier zijn om nagelbijten af te leren omdat je de mooie kleur niet wil ruïneren. Je kunt een dure professionele manicure nemen zodat je je wel twee keer bedenkt voordat je op je nagels bijt en zo die dure manicure teniet doet.

Dit zijn zomaar een paar simpele tips om te stoppen met nagelbijten. Het is ook goed om je nagels wat liefde te geven met Arganolie nadat ze het zo kwaad te verduren hebben gehad door al dat bijten. Arganolie versterkt je nagels en conditioneert je nagelriemen!

Deel dit artikel over hoe te stoppen met nagelbijten met je vrienden! Sharing is caring!